Danske turister advares: Pas på farligt vejr i Indien

Udenrigsministeriet opfordrer danskere i Indien til at holde sig væk fra vestkysten på grund af cyklon.

Kraft vind og risiko for voldsom regn og kaos i trafikken. Cyklonen Vayu har kurs mod Indiens vestkyst, og derfor advares danske turister mod at opholde sig i de områder, der bliver ramt.

Udenrigsministeriet har opdateret rejsevejledningen vedrørende Indien på sin hjemmeside med en varsel målrettet danskere, der opholder sig i landet.

Cyklonen Vayu forventes at ramme Indiens vestkyst i dag og i morgen.

- Ud over kraftig vind er der risiko for voldsom regn, strømafbrydelser og trafikale problemer. Mindre veje kan være blokeret, og flyafgange til lufthavnene i området kan være påvirket af vejret. Hold dig så vidt muligt væk fra kysten og følg altid myndighedernes anvisninger, skriver Udenrigsministeriet.

Danskere opfordres til at være 'ekstra forsigtige' i hele Indien, og ikke-nødvendige rejser frarådes til delstaterne Manipur og Tripura.

Alle rejser frarådes til delstaterne Jammu og Kashmir - dog undtagen Ladahk-distriktet og rejser med fly til Jammu by.

Desuden frarådes alle rejser til grænseområderne til Pakistan - undtagen Wagah-grænseovergangen og byerne Amritsar og Jaisalmer.

Ifølge The India Meteorological Department - Indiens meteorologiske institut - forventes cyklonen Vayu at ramme med vindstyrker på mellem 155 og 165 kilometer i timen og vindstød på op til 180 kilometer i timen.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det meteorologiske institut forventer også, at cyklonen vil medføre bølger, der er mellem 3,5 og 5,3 meter høje.

Både Indiens luftværn, kystvagt og søværn er i højeste beredskab, og 36 teams fra Indiens katastrofeberedskab er ifølge AFP blevet udsendt til kystområderne.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk