Dansker ansat i britisk parlament: Vi er lige nu spærret inde efter angreb

- Jeg kan høre helikoptere, der flyver rundt over os, skriver Ann Mette, der er ansat i parlamentet.

Politiet beder folk om at holde sig væk fra området omkring det britiske parlament i London. (Foto: Andy rain © Scanpix)

Ansatte og personer, som opholder sig inde i det britiske parlament i London, Westminster, må lige nu ikke forlade bygningen.

Det oplyser Ann Mette Kjærby, politisk rådgiver i Storbritannien, til DR Nyheder.

Hun befinder sig lige nu på sit kontor i parlamentet.

Afspærringen af parlamentet sker efter, at en politimand her til eftermiddag blev stukket ned foran parlamentet, og en person kørte flere mennesker ned på Westminster Bridge.

- Vi er blevet anbefalet at blive på vores kontor, og lige nu kan vi hverken forlade eller gå ind i parlamentsbygningen, skriver Ann Mette Kjærby i en mail til DR Nyheder, da det heller ikke tilladt at tale i telefon inde fra parlamentet.

- Sikkerhedspersonalet har lige været forbi kontoret og informeret os om afspærringen. Jeg kan høre helikoptere, der flyver rundt over os, skriver hun omkring klokken 17:30.

Personen, som angreb politiet med en kniv, skulle have forsøgt at trænge ind i det britiske parlament, og gerningsmanden blev efterfølgende skudt af politiet.

- Der har ikke været noget skyderi inde i bygningen, så vidt vi ved, skriver Ann Mette Kjærby.

- Lige nu er der stille og roligt herinde.

Scotland Yard oplyser til BBC, at de betragter angrebet som en terrorhandling, indtil andet er bevist.

Udover parlamentet er Westminster Bridge også afspærret i begge retninger, og politiet beder befolkningen holde sig fra følgende områder: Parliament Square, Whitehall, Westminster Bridge, Lambeth Bridge, Victoria Street og Victoria Embankment.

Facebook
Twitter