Dansker i Bangkok: Jeg var smurt ind i andres blod

Danske Lars Siefert var tæt på Erawan Templet i Bangkok, da en bombe eksploderede og dræbte og sårede flere.

Det var et rent tilfælde, at Lars Siefert ikke var tættere på, da en bombe eksploderede ved Erawan Templet i den thailandske hovedstad, Bangkok, i dag kl. 18.55 lokal tid.

- Jeg var halvanden kilometer væk fra mit hotel, da jeg stoppede for at spørge om vej til et supermarked uden for et andet hotel og spurgte til råds om, hvilken vej jeg skulle gå, og så sprang bomben under 100 meter foran mig, fortæller Lars Siefert til DR Nyheder.

Først blændede lysglimtet ham. Millisekunder efter ramte trykbølgen, der fik Lars Siefert i jorden.

- Det var en voldsom eksplosion, så jeg blev simpelthen blæst omkuld, og det var der flere andre folk, der også gjorde. De faldt stort set oven på mig, fortæller han.

Smurt i andres blod

Lars Siefert er i Bangkok på et kursusophold, da han er sikkerhedsrådgiver for FN. Der gik ikke lang tid, før han ikke kunne se andet end blod.

- Jeg var smurt så meget ind i blod, at jeg var i tvivl om, om jeg selv var såret. Men det viste sig, at det var jeg ikke. Det var andres blod, fortæller han.

Trykbølgen fra eksplosionen betød, at flere landede oven på Lars Siefert.

- En ældre europæer lå oven på mig og gik i panik. Det var meget, meget blodigt, siger han.

Løb med slået fod

Lars Siefert havde slået sin ankel, men skyndte sig alligevel at løbe efter bedste evne de halvanden kilometer tilbage til hotellet.

- Jeg var bange for, at der kom en eksplosion mere, så jeg fik benene på nakken, da jeg fandt ud af, at jeg godt kunne gå, siger han.

Da han kom frem til sit hotel, fik han lægetjek og psykologtjek. Lars Siefert er nu i sikkerhed på hotellet og har det efter omstændighederne godt.

Dødstallet fra eksplosionen vokser stadig. Alt fra mellem 16 til 27 personer meldes dræbt, og op mod 80 personer meldes såret.

Det vides endnu ikke, hvem der står bag angrebet.

(© DR Nyheder)