Dansker i Istanbul: Folk reagerer med rædsel

Journalist Thomas Jorsal fortæller, at stedet for dagens selvmordsbombe svarer til Strøget i København.

Dagens selvmordsattentat i Istanbul skete på et yderst centralt sted i den tyrkiske storby. Istiklal Ceddesi er en populær shoppinggade, hvor det vrimler med turister.

Hændelsen gør ondt - også på den danske journalist Thomas Jorsal, der er bosiddende i byen.

- Det svarer til, at det skete på Strøget i København. Det er absolut den mest kendte og befærdede gade i Istanbul.

- Jeg var der selv i nat på vej hjem fra en koncert. Det skete 7-8 timer, efter at jeg gik igennem - det er meget skræmmende, fortæller Thomas Jorsal.

Han bor 20 minutter fra bydelen og var nogle timer efter eksplosionen forbi det afspærrede område, hvor mindst fem mennesker i formiddag mistede livet, og 36 blev såret.

- Folk lever livet videre, sidder på fortovscaféer og snakker. Selv i de små sidegader til strøget er butikker åbne, mens der lidt længere oppe er totalt spærret af med bevæbnet politi, fortæller Thomas Jorsal.

Rygter om flere angreb

Det er kun en uge siden, at 37 blev dræbt, da en bilbombe eksploderede i hovedstaden Ankara, hvilket var det seneste i en række angreb i Tyrkiet.

- Folk reagerer med rædsel, og jeg fornemmer en hovedrysten over, at det kan ske med så korte mellemrum. Det er tredje angreb på kort tid, og folk kan ikke forstå, at det ikke kan stoppes, siger Thomas Jorsal.

Der forventes store demonstrationer de kommende dage i forbindelse med det kurdiske nytår, og det var i forvejen frygtet, hvad der kan ske.

- Der har været rygter om et angreb, og det er klart, at når det så sker dagen før, så spæder det til den stigende frygt, der er i befolkningen. Man er helt klart nervøs for, hvad der vil ske, siger Thomas Jorsal.