Dansker i London: Der var skud og min ven så en mand med en kniv

18-årige Oliver Milan Meinike Nielsen befandt sig tæt på de steder, hvor terrorangrebet fandt sted.

London er blevet ramt af terrorangreb på henholdsvis London Bridge og ved Borough Market, der ligger på den sydlige side af Themsen.

Politiet blev tilkaldt til London Bridge klokken 22.08, efter meldinger om at en varevogn var kørt op på fortovet og havde påkørt flere gående på broen. Derudover kom der meldinger om knivstikkerier ved Borough Market.

18-årige danske Oliver Milan Meinike Nielsen er lige nu i den britiske hovedstad, hvor han er på samfundsfagstur med sin klasse. Han befandt sig lige ved London Bridge Station, der ligger mellem de to berørte områder, da hændelserne fandt sted omkring klokken 22.00.

- Vi kan se, at folk begynder at løbe imod os. Det ser ikke så vildt ud til at begynde med. Der er mange mennesker, og mange blev bare stående. Pludselig råber min ven "en kniv", og jeg kan se, at der er noget galt. Så begynder vi at løbe, fortæller han DR Nyheder fra sit hotel, hvor han nu er i god behold.

Sammen med sine skolekammerater løb Oliver Milan Meinike Nielsen ned ad en sidegade, hvor de gemte sig. Da der var faldet mere ro på, begyndte de at gå tilbage af mod stationen, hvor de kunne se mindst 25 politibiler.

- Vi kan godt se, at der er sket noget. Jeg bliver ved med at sige, at vi skal væk, men vi er nysgerrige og står og kigger. Fra en anden gade, som ligger højst 200 meter væk, kan vi pludselig høre da-da-da-lyde. Jeg har aldrig hørt skud før, men jeg er rimelig sikker på, at det var det, det var, fortæller han.

Brug for at tale det igennem

Sammen med sine venner begyndte han at løbe ned mod undergrundsbanen, og her blev gruppen skilt fra hinanden.

- Det er først, da vi kommer langt væk fra stedet, at vi hører, hvad der er sket. Heriblandt om bilen, som vi ikke selv har set, da vi var der, fortæller han.

Sammen med sine venner fandt Oliver Milan Meinike Nielsen tilbage til deres hotel, og alle klassekammeraterne - heriblandt dem, de blev væk fra, da de løb fra gerningsstedet - er i god behold.

På hotellet har Oliver Milan Meinike Nielsen lige talt med den ven, som havde råbt, at han havde set en kniv. Nu fortæller vennen, at der var tale om en person, som stod og viftede med en kniv ved stationen.

Flere andre øjenvidner har fortalt lignende historier til de britiske medier.

Lige nu har Oliver Milan Meinike Nielsen bare brug for at få talt episoden igennem.

- Vi skal bare snakke om det, hvilket er rart, for jeg har brug for at fortælle det, så mange gange jeg kan, siger han.