Dansker i Singapore: Der er en trykket stemning i lufthavnen

Den danske journalist Henrik Kellberg har besøgt lufthavnen, hvor det forsvundne fly skulle have landet.

De pårørende har fået fred for pressen bag skillevægge i Changi Airport i Singapore. (Foto: MOHD FYROL © Scanpix)

Det forsvundne fly QZ8501 lettede fra Surabaya i Indonesien og skulle have landet i Changi Airport i Singapore. Mange pårørende er samlet i de to lufthavne, og i Singapore venter de på nyheder i et afskærmet område af lufthavnen.

- Der er en meget trykket stemning. Det har været en lang ventetid. I over 12 timer har man siddet og ventet på nyt, siger den danske journalist Henrik Kellberg til DR Nyheder.

Han er bosat i Singapore, og har netop besøgt lufthavnen.

- Man kan mærke på de ansatte, at de er ekstremt påvirkede af situationen, siger han.

Godt flyselskab

De indonesiske myndigheder gik i gang med eftersøgningen nærmest øjeblikkeligt, efter de mistede kontakten til flyet. Siden har Singapore, Malaysia og Australien lovet at hjælpe. Eftersøgningen er for nyligt blevet stoppet for i dag, da det er blevet for mørkt i området.

Flyet tilhører Flyselskabet AirAsia, der har base i Malaysia.

- Det er et meget godt lavprisselskab, som jeg tit selv flyver med. Så det er lidt overraskende, at det er dem, der bliver ramt, siger Henrik Kellberg.

162 liv frygtes tabt

QZ8501 var et sted over Javahavet, da man mistede kontakt med det klokken 07.24 lokal tid (01.24 dansk tid). Ifølge vejrkort var der meget dårligt vejr i området, og piloten bad om tilladelse til at stige fra 32.000 fod (9,8 kilometer) umiddelbart inden, radiokontakten forsvandt.

Ifølge AirAsia var der 155 passagerer og syv besætningsmedlemmer om bord på flyet. Størstedelen er fra Indonesien.

Facebook
Twitter