Dansker måske om bord på forsvundet fly

En dansk kvinde kan være om bord på den franske flyver, som forsvandt mellem Brasilien og Frankrig.

Ingen har hørt noget fra besætningen eller passagerer på et fransk fly, der forsvandt fra radaren klokken otte i morges. (© Scanpix)

En af passagerne i det forsvundne franske passagerfly er muligvis en dansk kvinde. Sådan lyder udmeldingen fra Udenrigsministeriet.

I morges ved 8-tiden mistede luftfartsmyndighederne kontakten med flyet, som var på vej fra Brasilien til Charles de Gaulle lufthavn i Frankrig.

- Vi har en indikation på, at der skulle være en dansk kvinde om bord på det franske fly. Det har vi via pårørendede i Danmark, fortæller Inge Durant, som er kontorchef i Udenrigsministeriet.

- Vi kan ikke være fuldstændig sikre, men vi arbejder ud fra den forudsætning, at hun var med på flyet, siger Inge Durant, som ikke kan udelukke, at der kan være andre danskere om bord.

Mangler liste over passagerer

Ministeriet har bedt om passagerlisten fra flyet, men har endnu ikke fået den fra de franske myndigheder. Og derudover har Udenrigsministeriet tæt kontakt til ambassaderne i Frankrig og Brasilien.

Man ved til gengæld nu, at der var i alt 216 passagerer om bord - 126 mænd, 82 kvinder, syv børn og et spædbarn. Derudover var der 12 besætningsmedlemmer på flyet.

Flyet var på sin første flyvetur den 18. april 2005 og var igennem et vedligeholdelsestjek den 16. april i år.

MailFormDR: Kontakt

Facebook
Twitter