Dansker om forlis: Det var forfærdeligt

Danske Peter Christensen var sammen med sin kone og to venner om bord på Costa Concordia, da ulykken indtraf.

Passagererne fra krydstogstsskibet Costa Concordia bliver bragt til Porto Santo Stefano. (Foto: Stringer/Italy © Scanpix)

Forfærdeligt!

Sådan sammenfatter Peter Christensen krydstogtskib Costa Concordia grundstødning og forlis. Han er en af de fire danske passagerer, som var om bord på det forliste.

- Vi sad i restauranten og spiste, da vi mærkede det første stød. Glassene væltede, men vi troede, at det var en bølge. Det næste stød rev siden op på skibet, og så gik lyset ud, fortæller den 67-årige Peter Christensen fra Nordborg på Als, som sammen med sin kone og et vennepar var på krydstogt i Middelhavet.

Fik besked på at tage det roligt

- Der udbrød vild panik. Efter et stykke tid kom nødlyset, og så stormede folk frem og tilbage. Vi fik besked på at tage det roligt, fordi det kun var "noget" vedrørende strømmen, som de ville have tjek på i løbet af et øjeblik, siger Peter Christensen til

DR
Nyheder.

- Folk løb op og ned ad trapper og skreg. Personalet stod inde i cafeteriaet og råbte efter os, at vi skulle blive, men det var der ingen, der ville, siger den danske turist.

De fire danskere valgte alligevel at gå ned i deres kahytter. Her var meldingen, at det ikke var nødvendigt at tage redningsveste på. "Der sker ikke noget, vi har kontrol over det hele", var meldingen fra italienerne.

Passagererne blev nu bedt om til det åbne dæk, så de kunne komme til bådene.

- Her var der optræk til panik. Forældre skreg, børn skreg. Nogle havde barnevogne med, som de ville have i redningsbådene. Det kunne selvfølgelig slet ikke lade sig gøre, siger Peter Christensen.

Redningsbådene kunne ikke komme ned

Da de fire venner nåede frem til en redningsbåd, var den fyldt op.

- Vi fandt heldigvis en anden redningsbåd, hvor vil alle kunne få plads. Men nu hældte skibet så meget, at selv om de kørte redningsbådene ud, kunne de ikke hejse dem ned. Efter at have hængt fast flere gange på skibets side, lykkedes det at få redningsbåden ned i vandet.

Derfra blev de sejlet ind til en lille ø sammen med 3500 andre fra skibet. Mange af de reddede stod frysende i undertøj og bare tæer.

- På et tidspunkt fik vi at vide, at vi skulle gå over til en mur, og der stod vi så de næste tre til fire timer uden overtøj, Der skete intet, og ingen vidste noget som helst, siger Peter Christensen.

De overlevende blev sejlet til det italienske fastland, hvor de fik tæpper og varm te. Derefter blev de kørt i bus til Rom, hvorfra turen går hjem til Danmark.

Facebook
Twitter