Dansker poserede med afhuggede hoveder: Nu anholdt i Tyrkiet

Tyrkiets politimyndigheder har anholdt den terrorsigtede danske statsborger, Jacob El-Ali.

Den terrorsigtede Jacob El-Ali er blevet anholdt Tyrkiet. Arkivfoto.

Tyrkiets politimyndigheder har anholdt den terrorsigtede danske statsborger Jacob El-Ali, oplyser hans advokat Mette Grith Stage.

- Jeg kan bekræfte, at han er blevet anholdt af de tyrkiske myndigheder, siger Mette Grith Stage.

- Jeg har ikke talt med ham endnu, men min klient har flere gange givet udtryk for, at han gerne vil tilbage til Danmark hurtigst muligt og få gjort op med den her retssag. Og tage sin straf, hvis man finder, at han har gjort noget ulovligt, siger Mette Grith Stage til DR Nyheder.

Jacob El-Ali delte i 2014 en serie af billeder på Facebook, hvor han poserede med afhuggede hoveder i IS-højborgen Raqqa i Syrien.

Derudover var han iført et våbenbælte med pistol og håndgranat samt et bælte over brystet med påskriften 'Islamisk Stat for Irak og Levanten'.

Tæt kontakt med Syrien-krigere

Jacob El-Ali er registreret udrejst af Danmark i september 2013, hvorefter han angiveligt drog til Syrien. Det er PET's vurdering, at han i 2014 befandt sig i Raqqa, og at han var en del af Islamisk Stat.

Den 31-årige danske statsborger blev ifølge tyrkiske medier anholdt den 9. januar tæt på grænsen mellem Tyrkiet og Syrien.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har Jacob El-Ali under sit Syrien-ophold boet i Manbij-provinsen, mens han også har tæt kontakt til flere andre danske Syrien-krigere.

Heriblandt Ahmed el-Haj, der blandt andet har gjort sig bemærket i en video, hvor han skyder til måls efter billeder af Anders Fogh Rasmussen, Naser Khader og andre kendte danske politikere.

Jacob El-Ali har også haft kontakt til Enes Ciftci, som blev den første danske Syrien-kriger til at modtage en dom. Han fik seks års fængsel og fik frataget sit danske statsborgerskab i 2017.