Danskere evakueret fra skovbrand på Samos

267 skandinaviske turister, heraf 38 danskere, er evakueret fra skovbrand på Samos. Alle er i god behold. De kan måske vende tilbage til deres hoteller tirsdag.

- Vi fik alle gæsterne ud af byen i busser. Vi har holdt optælling og kan se, at vi har alle gæster samlet nu, siger Elling. (Foto: EPA/MICHAEL ANHAEUSER)

Det er mandag aften lykkedes at evakuere samtlige 267 skandinaviske turister fra en truende skovbrand ved Votsalakia på den græske ø Samos. 38 af feriegæsterne er danske.

Turisterne er via den nærliggende by Omas nu kørt videre til Phytagorion på øens vestkyst, hvor alt er under kontrol, oplyser salgschef Stig Elling fra rejseselskabet Star Tour.

- Dér får gæsterne overnatning i nat, og så vil vi se, hvordan udviklingen er. Myndighederne har ikke fuld kontrol over branden og situationen for nuværende, men vi håber, at gæsterne tirsdag kan vende tilbage til deres hotel, hvor de har alle deres ejendele, siger Stig Elling.

Ilden har ikke bredt sig

Den voldsomme skovbrand nåede så tæt på turisthotellerne, at de lokale myndigheder bad om at få evakueret turisterne.

- Vi fik alle gæsterne ud af byen i busser. Vi har holdt optælling og kan se, at vi har alle gæster samlet nu, siger Elling.

Man kan mange steder på Samos se røgen fra branden.

- Men det er ikke sådan, at branden har bredt sig til andre feriebyer på Samos, det er vigtigt at pointere, siger salgsdirektøren.

FacebookTwitter