Danskere fanget i spansk oversvømmelse

Store regnskyl fik fredag floderne til at flyde over i det sydlige Spanien. Hundreder blev evkueret, heriblandt en dansk familie.

Da vandstandene i løbet af dagen og aftenen igen var tilbage på normalen, efterlod det store områder smurt ind i mudder. (© Scanpix)

Voldsomme regnskyl fik fredag floderne til at flyder over i det sydlige Spanien.

600 hjem blev evakueret og seks mennesker har mistet livet.

Folk flygtede op på 1. sal eller taget, mens biler flød ned ad gaderne i de stigende vandstande.

Rystende telefonopkald

Herhjemme sidder Omar Al-Jiburi, som siden fredag middag har været i tæt kontakt med sin svigermor, kone og to sønner på 4 og 7 som lige nu er på ferie hos hans svigerinde i Almeira.

- Min kone ringede ved middagstid og fortalte, at vandet strømmede ind i huset og at de var nødt til at være på 1. sal. De var ret rystede og det var jeg jo tydeligvis også, siger han til DR Nyheder sent fredag aften.

God hjælp

Røde Kors satte et nødberedskab op til de ramte af oversvømmelserne, mens Al-Jaburis familie fik hjælp fra en godgørende sjæl.

- Det sidste jeg har hørt er, at en mand i Røde Kors-centret gik rundt og tilbød familier med børn at overnatte i nogle tomme huse eller lejligheder, han har lidt længere inde i landet. Og der tog de så hen for at overnatte, fortæller Omar Al-Jiburi.

Andre danskere ikke berørt

Udenrigsministeriet oplyser lørdag morgen klokken 2, at man ikke er bekendt med, at andre danskere skulle være berørt af de forhøjede vandstande.

Floderne gik tidligt fredag over sine breder i Alora, nord for Malaga, hvor tre mennesker mistede livet.

Senere på dagen ramte de voldsomme regnskyl også naboregionen Murcia, hvor tre personer meldes forsvundet, heriblandt en 10-årig pige.

Flere vigtige hovedveje er lukket og en bro i det sydøstlige Murcia er styrtet sammen.

Vandstandene er nu tilbage på normalt niveau igen, men har efterladt biler begravet i muddder og huse ødelagt af de store vandmasser.

Facebook
Twitter