Danskere truet til at forlade Gaza

Danskere, svenskere og nordmænd i Gaza er blevet bedt om at forlade området inden 72 timer. Samtidig blev Dannebrog afbrændt flere steder på Vestbredden.

Flere hundrede palæstinensere deltog i en demonstration i Nablus på Vestbredden, hvor det danske flag blev brændt. (Foto: © ALAA BADARNEH, Scanpix)

Balladen om Jyllands-Postens Muhammed-tegninger har bredt sig til Vestbredden og Gaza.

Flyveblade uddelt af al-Aqsa Martyrernes Brigader i Gaza opfordrede danskere og svenskere til at forlade området inden for 72 timer.

Islamisk Jihad truer

Et andet sted i Gaza opfordrede Islamisk Jihad danskere, svenskere og nordmænd til at være ude inden for 48 timer.

Ifølge Udenrigsministeriets repræsentationschef Rolf Holmboe i Ramallah på Vestbredden er urolighederne kommet som "lyn fra en klar himmel".

Rolf Holmboe vil mandag tage kontakt til de lokale myndigheder for at få en vurdering af, hvor alvorligt truslerne skal tages. Imens er det danske repræsentationskontor gået i gang med at kontakte de danskere, der er registreret i området.

Dannebrog brændt af

Foruden opfordringen til at forlade området, protesterede flere indbyggereVestbredden mod Danmark ved at afbrænde Dannebrog.

Det skete ifølge Rolf Holmboe efter, at demonstranterne havde smidt flaget på jorden og trådt på det. I Hebron deltog over 100 mennesker i demonstrationen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5333ce246187a20aa0e93ced