- Danskerne imod ny Øresundsforbindelse

Den svenske infrastrukturminister, Catharina Elmsäter-Svärd, ønsker en tunnel mellem Helsingør og Helsingborg. Men danskerne strider imod siger hun.

Den svenske infrastrukturminister, Catharina Elmsäter-Svärd, ønsker en tunnel mellem Helsingør og Helsingborg. Men danskerne strider imod siger hun. (Foto: FREDRIK PERSSON © Scanpix)

Den svenske infrastrukturminister, Catharina Elmsäter-Svärd, ønsker en tunnel mellem Helsingør og Helsingborg for at sikre den fremtidige infrastruktur i Øresundsregionen - sådan som det anbefales i det såkaldte IBU-projekt.

- Ud fra et svensk perspektiv, er det her meget vigtigt. Hvis vi vil gøre noget for at øge kapaciteten ved at tænke på langt sigt, så bør vi slå til nu, siger Catharina Elmsäter-Svärd til Dagens Nyheter.

Danmark bliver transitland

Men som den svenske minister ser det, deler Danmark ikke svenskernes glæde ved en kombineret vej- og togtunnel mellem Helsingborg og Helsingør.

- Min første fortolkning har været, at danskerne ikke er lige så interesserede i dette. Det kan jeg på en måde godt forstå, for hele Danmark bliver et transitland med masser af transport, der passerer igennem.

Spørgsmål: Så danskerne strider imod?- Ja det synes jeg. Vi prøver at tale med dem ud fra flere perspektiver, ellers kan vi ikke komme videre, siger Catharina Elmsäter-Svärd.

Overvejer selv at betale hele forbindelsen

Derfor åbner den svenske infrastrukturminister for idéen om, at Sverige selv finansierer projektet til 32 milliarder danske kroner.

- Hvis vi tror på projektet, så er den mulighed, at Sverige ejer, bygger, driver og betaler hele forbindelsen selv. Hvis vi går ud fra, at vi vil have det sådan, så må vi se, hvordan vi bedst træner igennem til danskerne, men der er vi ikke endnu, siger hun til Dagens Nyheter.

Facebook
Twitter