Dårlig stemning på Brexitmøde i Bruxelles: Ingen løsning på 'det irske problem'

Samtaler mellem Storbritanniens brexitminister og EU's chefforhandler fortsætter onsdag.

Storbritanniens brexit-minister, Stephen Barclay, og regeringens juridiske chef, Geoffrey Cox, kom ingen vegne på det tre timer lange møde med EU´s brexit-forhandler, Michel Barnier. Her ses de forlade Downing Street 10 i London efter det ugentlige kabinetmøde, før de tog videre til Bruxelles. (Foto: TOLGA AKMEN © Scanpix)

Forhandlinger tirsdag mellem Storbritanniens brexitminister og EU's chefforhandler for brexit sluttede uden resultat. Mødet varede tre timer.

Det oplyser unavngivne kilder fra begge sider ifølge nyhedsbureauet Reuters.

En embedsmand fra EU oplyser videre, at tirsdagens forhandlinger ikke gik godt.

Samtalerne fortsætter onsdag.

EU's chefforhandler for brexit, Michel Barnier, mødtes tirsdag med det britiske forhandlerteam. De skal forsøge at finde en løsning på det irske problem, 24 dage før Storbritannien forlader EU den 29. marts.

EU vil give yderligere garantier

Barnier mødtes i Bruxelles med brexitminister Stephen Barclay og regeringens juridiske chef, Geoffrey Cox.

Barnier sagde lørdag, at EU er klar til at give briterne yderligere garantier for at hjælpe med at få en skilsmisseaftale vedtaget i det britiske parlament.

Han antydede også, at EU ville være klar til en kortere "teknisk" udsættelse af den britiske exit fra EU 29. marts.

Det har styrket den britiske regerings håb om, at man kan finde en ordning om den såkaldte bagstopper for den irske ø.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Hvis der ikke findes en aftale, så vil der efter brexit opstå en hård grænse mellem Irland og den britiske provins Nordirland. Det kan genoplive en sekterisk konflikt, der over flere årtier kostede over 3.500 mennesker livet.

En stor gruppe konservative i premierminister Theresa Mays regering har krævet garantier for, at bagstopperen kun er for en kortere periode.

Bagstopperen betyder, at EU's toldunion skal være gældende på den irske ø - og resten af Storbritannien - indtil der er fundet en anden løsning, der sikrer let passage for personer og varer på den irske ø.

May har lovet en afstemning næste tirsdag, hvis hun kan præsentere parlamentet for en forbedret udgave af den aftale, hun allerede har forhandlet med EU.

Den faldt med et brag i januar, hvor kun en tredjedel af parlamentets medlemmer stemte for.

/ritzau/

Facebook
Twitter