Dash-8 fly styrtet ned i USA - 49 dræbt

Et Dash-8 fly fra det amerikanske flyselskab Continental er styrtet ned i et hus i en forstad til byen Buffalo i delstaten New York. 49 personer er dræbt.

Huset i forstaden Clarence Center blev jævnet med jorden, da det blev ramt af flyet. (© Scanpix)

Et passagerfly med 48 mennesker ombord fra det amerikanske flyselskab Continental er styrtet ned i et hus få kilometer fra lufthavnen i byen Buffalo i delstaten New York.

Politiet i staten New York bekræfter, at alle ombord på flyet er dræbt. Tidligere oplyste de lokale myndigheder, at en person på jorden var blevet dræbt. To sårede er bragt på hospitalet.

Det styrtede fly er et Bombardier Dash-8 Q400, siger myndighederne på ulykkesstedet.

Lydoptagelse

Hjemmesiden liveatc.net har en optagelse af kommunikationen mellem kontroltårnet i Buffalo og cockpittet i det forulykkede fly. Og her er der ingen ytringer om problemer på flyet.

Men Buffalo News skriver, at personalet i flyet havde rapporteret om mekaniske problemer, da man nærmede sig Buffalo Niagara International Airport.

Andre fly i området har rapporteret om problemer med overisning i luftrummet over Buffalo på det tidspunkt, da Continental-flyet pludselig forsvandt fra radaren.

Der er tale om et indenrigsfly på vej fra Newark til Buffalo fra Colgan Air, som flyver på ruten for Continental. Flyet styrtede ned i forstaden Clarence Center omkring klokken 22 lokal tid.

Som et jordskælv

En beboer i et hus en kilometer fra ulykkesstedet siger, at det lød som et jordskælv, da flyet styrtede ned.

- Det var næsten som på tv, når lyden er skruet helt op. Det var som et jordskælv. Man kunne mærke det, forklarer vidnet Keith Burtis til tv-stationen MSNBC.

- Røgen og lugten er stadig meget voldsom, tilføjer han.

Brandfolk i nærheden

Politiet har spærret området nær ulykkesstedet af, og der har været fare for eksplosioner på grund af flyets store brændstofbeholdning.

12 huse ved ulykkesstedet er evakueret. Ifølge Buffalo News har flere af husene store brandskader.

Flyet styrtede ned tæt på den lokale brandstation, og brandfolk var derfor på stedet allerede få minutter efter ulykken.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53294bc2a11f9d0c6c2a8417

FacebookTwitter