De Forenede Arabiske Emirater afviser at have hacket nyhedsmedie i Qatar

Tidligere er russiske hackere blevet beskyldt for at stå bag hackerangreb.

Udenrigsminister Anwar Gargash har i sidste uge sagt, at landet er klar til en langvarig konflikt med Qatar. (Foto: © Neil hall, Scanpix)

Amerikanske efterretningskilder påstår at have informationer, der bekræfter, at medlemmer af regeringen i De Forenede Arabiske Emirater, planlagde hackerangrebet mod Qatars statslige nyhedbureau i maj.

Men udenrigsministeren i De Forenede Arabiske Emirater, Anwar Gargash, benægter, at det skulle være sket.

Under hackerangrebet blev der publiceret en falsk nyhedshistorie om, at emiren – Qatars leder - skulle have fremstået imødekommende og venlig over for Iran, der er ærkefjende til Saudi-Arabien, der er blandt de fire lande, som efterfølgende har boykottet Qatar.

Flere mener, at hackerangrebet medvirkede til den nuværende krise mellem Golfstaterne.

Saudi-Arabien, Egypten, De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain har udfærdiget en liste med 13 punkter, som skal opfyldes, før de indstiller deres boykot. I punkterne lyder det blandt andet, at Qatar skal begrænse deres diplomatiske bånd til Iran, og at alle bånd skal kappes til Det Muslimske Broderskab, Islamisk Stat, al-Qaeda og Hizbollah.

På nuværende tidspunkt har Qatar ikke ønsket at imødekomme kravene fra de fire lande.

Tidligere har russiske hackere været mistænkt af FBI for at have skaffet sig adgang til Qatars statslige nyhedsbureau og plantet den falske historie. Det har Ruslands udenrigsminister, Sergei Lavrov, afvist.