De Grønne oplever rekordtilgang i Tyskland

Så mange tyskere som aldrig før har meldt sig under De Grønnes faner. Partiet tæller nu knap 52.000 medlemmer.

Claudia Roth fra De Grønne ved partikongressen i Freiburg. (Foto: Arnd Wiegmann © Scanpix)

De Grønne i Tyskland oplever for øjeblikket så meget medvind som aldrig før i miljøpartiets 31 år lange historie.

Partiet, der var en del af forbundsregeringen fra 1998 til 2005, jubler over, at det onsdag aften nåede op på medlem nummer 51.822, hvilket er ny rekord. For et år siden havde De Grønne endnu 47.500 medlemmer.

Men tyskernes utilfredshed med de store partier som CDU og SPD giver bonus. Og det ikke kun i form af en rekordhøj opbakning på til dels over 20 procent i meningsmålingerne.

- Folk løber os i bogstaveligste forstand på dørene, siger De Grønnes forretningsfører Steffi Lemke til Spiegel Online.

Kamp mod atomkraftværker

Alene under partikongressen i Freiburg sidste weekend meldte omkring 500 personer sig ind i partiet, som blandt andet har blæst til kamp mod Merkel-regeringens forlængelse af atomkraftværkernes levetid.

Sidste gang, De Grønne var så populære, var i efteråret 1998. Umiddelbart efter at være kommet til magten i kansler Gerhard Schröders rød-grønne regering, talte partiet 51.812 medlemmer.

I enkelte meningsmålinger har De Grønne nu overhalet Schröders SPD, blandt andet i Berlin, hvor partiets gruppeformand i Forbundsdagen, Renate Künast, gør sig håb om at blive sit partis første regeringschef ved næste efterårs delstatsvalg.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter