De Gule Veste-demo: Fransk mester i boksning efterlyst af politiet

Tidligere professionel bokser angreb betjente under demonstrationerne i Paris.

Den franske boksemester er nu efterlyst. (© dr)

En demonstrant, der i 2007 blev fransk mester i boksning, er i dag efterlyst af politiet for vold under gårsdagens demonstrationer i Paris.

En lang række mobiloptagelser viser, hvordan den 37-årige tidligere professionelle bokser med tunge knytnæveslag gik til angreb på flere politibetjente, mens andre demonstranter heppede.

Kort efter gik bokseren til angreb på en betjent, der lå ned, og sparkede gentagne gange betjenten - stadig ledsaget af jubel fra andre demonstranter.

Sammenstødet fandt sted på en gangbro over Seinen i Paris, hvor godt 3.500 af de såkaldte Gule Veste demonstrerede lørdag.

Se den tidligere professionelle bokser gå til angreb på politiet

I dag lykkedes det fransk politi af identificere manden, som nu er efterlyst.

Sender "hilsen" til manden over Twitter

På Twitter henvender politiet sig direkte til ham med et billede af ham i bokseringen:

- Monsieur, De som har overfaldet en kollega, der lå på jorden, De er identificeret. Af en bokser at være respekterer De åbenbart ikke mange regler. Nu skal vi lære Dem straffelovens regler, lyder det i tweetet fra politikommissærernes fagforening, SCPN.

Også Frankrigs indenrigsminister, Christophe Castaner, har reageret på overfaldet, som ministeren kalder "lige så fejt som intolerabelt".

En af de betjente, der blev overfaldet af bokseren, er blevet udskrevet fra hospitalet og har fået 14 dages orlov.

Flere end 50.000 Gule Veste demonstrerede i går i flere franske byer med størst fremmøde i Bordeaux og Paris, hvor det kom til flere sammenstød med politiet.

I hovedstaden blev en regeringsbygning angrebet af demonstranter med en gaffeltruck, mens en højt dekoreret politiofficer i byen Toulon blev filmet, mens han uddelte knytnæveslag til demonstranter, som efter mobiloptagelserne at dømme ikke gjorde mine til at angribe ham.

I dag finder en række mindre demonstrationer sted afholdt af gruppen Kvindelige Gule Veste. De demonstrationer forløber indtil videre fredeligt.

Facebook
Twitter