Deadline for korruptionsdømte Lula: Meld dig selv i dag

En særlig fængselscelle står allerede klar til Brasiliens tidligere præsident Lula de Silva.

Den brasilianske Højesteret har givet landets ekspræsident, Lula de Silva, til i eftermiddag lokal tid til at melde sig selv til politiet.

Det skriver blandt andet BBC.

En dommer har givet Lula de Silva til klokken 17 (klokken 22 dansk tid, red.) til at melde sig selv hos det lokale politi i byen Curitiba i det sydlige Brasilien.

Ifølge dommeren skulle en "særlig celle" allerede stå klar til den 72-årige Lula, hvor præsidenten vil være adskilt fra andre fanger og hans "moralske og fysiske integritet vil være i sikkerhed".

Afviste ønske om frihed

Tidligere på ugen afviste den brasilianske Højesteret Lula de Silvas ønske om at forblive på fri fod, indtil han har appelleret den fængselsdom på 12 år, som blev afsagt mod ham tidligere på året.

Ifølge Lula selv er korruptionsanklagerne mod ham politisk motiverede med det formål at holde ham ude af det kommende præsidentvalg til oktober.

Lula de Silva har fortsat to muligheder for at appellere sin dom ved domstolene. Appelsagen vil dog ikke kunne omstøde selve korruptionskendelsen, men vil i stedet handle om, hvorvidt de retslige procedurer er blevet overholdt og om Lulas forfatningsmæssige rettigheder er blevet krænket.

Ifølge BBC vil en sådan proces kunne tage mange måneder, måske endda år, og kan resultere i en annullering af Lulas fængselsdom.