Tema Krigen i Syrien

Dele af syrisk opposition skeptisk over for FN-fredsplan

En paraplygruppe for dele af den syriske opposition er skeptisk over for FN-planen, som skal sikre fred.

Sergey Lavrov og hans USA-kollega John Kerry giver håndslag efter FN-aftalen. (Foto: TIMOTHY A. Clary © Scanpix)

Den køreplan, som FN's Sikkerhedsråd vedtog fredag aften, er urealistisk, lyder det fra en af de største oppositionsgrupper i Syrien om FN-resolutionen, der skal føre til fred i det borgerkrigshærgede land og frie valg inden for to år.

Khaled Khoja, leder af Den Syriske Nationalkoalition - en paraplygruppe for dele af den syriske opposition - er skeptisk over for planen.

Resolutionen "underminerer resultatet af møderne blandt de revolutionære kræfter i Riyadh og udvander tidligere FN-resolutioner om en politisk løsning i Syrien", lyder det fra ham på det sociale medie Twitter.

Syriske oprørsgrupper har holdt møder i Riyadh i Saudi-Arabien, hvor de er blevet enige om, at Syrien skal forvandles til et demokratisk land, hvor der ikke diskrimineres af religiøse, sekteriske eller etniske årsager.

Ugen efter de møder besluttede FN's Sikkerhedsråd sig for resolutionen, der enstemmigt blev vedtaget af Sikkerhedsrådet.

Den syriske systemkritiker Samir Nashar, der også er medlem af oppositionsgruppen Den Nationale Koalition, fremhæver, at det syriske styre og Ruslands luftbombardementer skal stoppes, hvis der skal være skabes en stabil våbenhvile.

- I betragtning af virkeligheden på jorden og dødvandet om Bashar al-Assads skæbne, kan aftalen absolut ikke finde anvendelse, siger han.

/ritzau/AFP