Deltager i medicinforsøg i Frankrig er død

En person er død efter at have deltaget i et klinisk forsøg med medicin i Frankrig. Fem andre er indlagt.

En person er nu død efter at have deltageti et forsøg med medicin for det portugisiskes selskab Bial. Billedet er fra laboratoriebygningen i Rennes i Frankrig. (Foto: Stephane Mahe © Scanpix)

En af de seks personer, der blev indlagt i Frankrig efter et klinisk forsøg med medicin, er nu død, meddeler universitetshospitalet i byen Rennes i det nordvestlige Frankrig.

Det var her, at den nu afdøde mand blev behandlet. Han blev indlagt den 10. januar - tre dage efter, at han begyndte sin deltagelse i et forsøg med medicin for det portugisiske selskab Bial, og han blev herefter erklæret hjernedød.

Fem andre personer er også blevet indlagt på hospitalet i forbindelse med deres deltagelse i forsøget, men deres symptomer er ifølge de foreliggende oplysninger ikke så alvorlige, som den nu afdødes var.

Der er tale om mænd i alderen fra 28 til 49 år. 84 andre personer deltager også i forsøget, men er ikke indlagt. Hospitalet er dog i kontakt med dem.

Tidligere forlød det ifølge flere internationale medier, at der var tale om et forsøg med cannabis som smertestillende medicin. Men det afviser Frankrigs sundhedsministerium.

Den franskesundhedsminister, Marisol Touraine sagde til AFP, at der var tale om et forsøg i fase et, hvor raske frivillige tager medicinen for at "vurdere sikkerheden i brugen af den".

I medicinske forsøg er der typisk tre faser til at vurdere et nyt lægemiddel, herunder hvor sikkert og effektivt det er.

Alle forsøg med lægemidlet på klinikken i Rennes i Bretagne i det nordvestlige Frankrig er nu blevet suspenderet.

/ritzau/dpa