Demokraternes formand trækker sig efter email-skandale

Toppen af det demokratiske parti forsøgte at ødelægge Bernie Sanders kandidatur. Det viser stort email-læk.

Formanden for Demokraterne, Debbie Wasserman Schultz trækker sig efter partiets konvent på grund af emailskandale. (Foto: Scott Audette © Scanpix)

Fredag aften lækkede Wikileaks 19.252 emails og 8.034 vedhæftede dokumenter fra ledelsen af det amerikanske demokratiske parti.

De lækkede emails viser, at toppen af partiet stik imod reglerne har favoriseret Hillary Clintons kandidatur og har forsøgt at ødelægge Bernie Sanders kampagne for at blive præsidentkandidat.

Nu har Demokraternes formand, Debbie Wasserman Schultz, meddelt, at hun trækker sig som formand efter konventet.

- Jeg har været stolt over at være den første kvinde, der blev nomineret af præsidenten som formand for Den Demokratiske Nationale Komite, siger Debbie Wassermann Schultz, der er kongresmedlem i Florida.

I de lækkede dokumenter, som ligger frit tilgængeligt påhttps://wikileaks.org/dnc-emails/Wikileaks hjemmeside, kan man læse, hvordan toppen af partiet har forsøgt at lægge en strategi for, hvordan man kunne ødelægge Bernie Sanders præsidentkandidatur.

Det fremgår blandt andet, at man forsøgte at bruge Bernie Sanders religion mod ham for at hjælpe Hillary Clinton med at komme foran i primærvalgene i Kentucky og West Virginia.

I dag var der øget pres for at få Debbie Wasserman Schultz til at trække sig.

- Jeg ville bede hende om at trække sig, for hun er en distraktion i en uge, som er Hillary Clintons uge, udtalte Barack Obamas tidligere rådgiver David Axelrod på CNN.

Bernie Sanders har tidligere sagt, at han havde på fornemmelsen, at personer i det demokratiske parti arbejdede målrettet på at ødelægge hans kandidatur.

- Jeg synes, at hun skal træde helt tilbage, sagde Sanders tidligere til tv-stationen ABC.

Hillary Clintons kampagnechef sagde tidligere i dag, at det er den russiske præsident Vladimir Putin, der står bag lækket og forsøger at blande sig i den amerikanske valgkamp.

Facebook
Twitter