Demokraternes stjerneskud var på inspirationstur i København: To år senere fik hans by en cyklistpris

Pete Buttigieg er stormet frem blandt de demokrater, som håber på at blive Trumps modkandidat ved USA's præsidentvalg.

Han har lagt sig i spidsen til at blive Demokraternes præsidentkandidat, og pludselig har mange fået øjnene op for Pete Buttigieg.

Men hvis man tilfældigvis spottede en større gruppe cyklister - og sikkert en del sikkerhedsvagter - i København for fire år siden, er der faktisk en chance for, at man har set den 38-årige Buttigieg før.

I april 2016 var han nemlig på besøg i den danske hovedstad.

Dengang var han borgmester i byen South Bend, en by der med sine lidt over 105.000 indbyggere er på størrelse med Esbjerg.

Med på turen var også USA's daværende transportminister Andrew Foxx og den daværende amerikanske ambassadør Rufus Gifford, og et af hovedformålene med turen var at få indsigt i, hvordan Danmark og København succesfuldt har skabt et cykelvenligt miljø i byen.

Turen rundt på den københavnske asfalt gjorde indtryk på Indiana-borgmesteren.

I hvert fald har Buttigieg sagt, at han var imponeret over byens infrastruktur, og forklaret hvordan det inspirerede ham til at forbedre sin egen bys cykelsikkerhed.

South Bend blev efterfølgende - i maj 2018 - kåret til en af de mest cyklistvenlige byer i Midtvesten af det det amerikanske svar på Cyklistforbundet.

Også USA's transportminister var begejstret.

- I USA mangler vi ideer til, hvordan vi kan udnytte vores infrastruktur mere effektivt. Så det er virkelig inspirerende for mig at se, hvordan I gør det her, lød det blandt andet fra Andrew Foxx.

En tur på "Cykelslangen"

Til at vise rundt i København var blandt andre tidligere transportminister Hans Christian Schmidt, direktør for Cyklistforbundet, Klaus Bondam, og Københavns overborgmester, Frank Jensen.

På cykelturen rundt i København krydsede de blandt andet "Cykelslangen", cykelbroen der går over Københavns Havn og forbinder Dybbølsbro med Bryggebroen.

"Cykelslangen" er internationalt anerkendt for sin arkitektoniske udformning, og så naturligvis fordi den er forbeholdt cyklister.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk