Demonstranter angriber præsidentpaladset i Sarajevo

Politiet bruger vandkanoner mod folkemængde, der forsøger at trænge ind i præsidentboligen i landets hovedstad

En mand peger på en regeringsbyning, som demonstranter i Sarajevo satte ild til fredag. (Foto: Dado Ruvic © Scanpix)

Politiet har fredag eftermiddag taget vandkanoner i brug for at bremse en rasende folkemængde, der forsøger at trænge ind i præsidentbygningen i landets hovedstad Sarajevo.

En journalist fra nyhedsbureauet Reuters, der er på stedet, beretter, at der er sat ild til to biler og et skilderhus foran præsidentboligen. Sort røg derfra kan ses på lang afstand.

Ifølge Reuters-journalisten har demonstranter kastet et nødblus ind gennem et vindue i præsidentbygningen. Der er angivelig ild i en hel sektion af bygningen.

Smadrede vinduer

Rasende demonstranter satte tidligere ild til en regeringsbygning i Sarajevo i frustration over landets dårlige økonomi, oplyser den lokale tv-station Federealna.

- Demonstranterne smadrede alle vinduerne og satte ild til sikkerhedskontrollen i regeringsbygningen, rapporterede tv-kanalen.

Politiet affyrede tåregas og gummikugler mod tusindvis af demonstranter omkring regeringsbygningen.

Bosnisk forår

Samtidigt med sammenstødene i Sarajevo har der også været uroligheder i byen Tuzla, der ligger omkring 122 kilometer nord for den bosniske hovedstad.

- Det er et ægte Bosnisk forår. Vi har intet at tabe, der vil komme flere og flere af os ud i gaderne. Der er omkring 550.000 arbejdsløse i Bosnien, siger Almir Arnaut, der er arbejdsløs økonom.

Urolighederne startede i netop Tuzla i onsdags, og de har langsomt spredt sig til flere andre bosniske byer - heriblandt hovedstaden Sarajevo.

Det er tredje dag i træk med uroligheder i Bosnien, og de betegnes som de værste siden krigen i Bosnien fra 1992-1995.

/ritzau/Reuters