Demonstranter og politi i voldelige sammenstød under spansk storkamp

Under kampen mellem Barcelona og Real Madrid kom demonstranter i klammeri med politiet.

Demonstranter kom i klammeri med politiet, mens Barcelona og Real Madrid spillede 0-0. (Foto: PAU BARRENA © Ritzau Scanpix)

12 personer kom ifølge myndighederne til skade, da demonstranter onsdag aften stødte sammen med politiet uden for fodboldstadionet Camp Nou i Barcelona, skriver nyhedsbureauet AFP.

Inde på banen spillede Barcelona 0-0 mod ærkerivalen Real Madrid for første gang i 17 år.

Men uden for - i nærheden af stadion - greb politiet ind over for maskerede demonstranter, der havde sat ild til skraldespande for at barrikadere vejen, efter at politiet var mødt talstærkt op.

Mange af demonstranterne bar catalanske separatistflag, og under konfrontationen kom flere altså til skade.

  • Demonstranterne fik med magt åbnet en port undervejs i kampen, og de forsøgte at tiltvinge sig adgang til stadion, men politiet fik standset dem. (Foto: PAU BARRENA © Scanpix)
  • Der blev sat ild til adskillige containere udenfor stadion, og de blev brugt til at lave blokader med. (Foto: Marta Perez © Scanpix)
  • Det var bevægelsen 'Demokratisk Tsunami', der stod bag protesterne, men om de også var skyld i urolighederne vides ikke. (Foto: PAU BARRENA © Scanpix)
  • 'Demokratisk Tsunami' orkestrerede i oktober også store demonstrationer i Barcelonas lufthavn. (Foto: ANDREU DALMAU © Scanpix)
  • Ved protesterne bar mange af demonstranterne skilte med teksten 'Spain - sit and talk'. Det blev dog ikke ved samtalen denne onsdag aften. (Foto: QUIQUE GARCIA © Scanpix)
  • I alt var 3.000 sikkerhedsfolk udkommanderet til kampen mellem de to ærkerivaler. (Foto: PAU BARRENA © Scanpix)
  • På Camp Nou var der mange estelada-flag på tribunerne. Flaget symboliserer den catalanske kamp for uafhængighed. (Foto: Sergio perez © Scanpix)
1 / 7

3000 sikkerhedsfolk på gaden

Kampen mellem Barcelona og Real Madrid var egentlig programsat til 26. oktober, men blev dengang aflyst på grund af omfattende uroligheder i Barcelona.

Urolighederne og protesterne begyndte, da ni separatistledere fra Catalonien blev idømt fængselsstraffe ved Spaniens højesteret.

Før onsdagens fodboldkamp blokerede flere hundrede demonstranter fra gruppen Democratic Tsunami, der kæmper for catalansk selvstændighed, trafikken.

Af frygt for uroligheder var 3000 sikkerhedsfolk sat ind til kampen på Camp Nou, og begge hold havde fået instrukser om at møde op på det samme hotel otte timer før kampstart. Herfra blev de fragtet til stadion i samlet flok.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter