Demonstranter samler sig i London: Theresa May bør gå af efter brand

Premierminister Theresa May mødtes med ofre og pårørende efter højhusbranden i onsdags.

Samtidig med at den britiske premierminister, Theresa May, har taget imod overlevende, pårørende og lokale borgere fra branden i højhuset Grenfell Tower, er vrede demonstranter begyndt at samle sig ud for Downing Street, hvor premierministerens embedsbolig ligger.

Ifølge The Guardian er mere end 1.000 mennesker allerede nu samlet, og målet er klart - at give udtryk for deres stærke utilfredshed med landets leder.

Demonstranterne er stærkt utilfredse med premierminister Theresa May samt Det Konservative Parti og det nordirske parti DUP. De to partier forhandler om en konservativ mindretalsregering med nordirerne som støtteparti. (Foto: CHRIS J RATCLIFFE © Scanpix)

Avisen, der har en reporter på stedet, beskriver, hvordan demonstranterne kræver premierministerens afgang, og ordet "kujon" går igen og igen, når talen falder på Theresa May.

- Hun er en kujon og skal forsvinde, siger 28-årige Tilly Howarth, der ikke mener, at Theresa May forstår stemningen i offentligheden, til avisen.

Beboerne og de efterladte brugte knap 2,5 time i Downing Street 10 og ventes ifølge The Guardian at komme med en udtalelse senere.

Demonstranterne er også utilfredse med Mays Det Konservative Parti og det Nordirske Demokratisk Unionistparti (DUP), der forhandler om en konservativ mindretalsregering med DUP som støtteparti.

Beboere fra højhuset Grenfell Tower og frivillige da de tidligere i dag ankom til Downing Street 10 for at mødes med premierminister Theresa May. (Foto: Peter Nicholls © Scanpix)

Theresa Mays håndtering af branden i London-bydelen Kensington har medført skarpe reaktioner.

Efter sit besøg ved Grenfell Tower i torsdags blev premierministeren kritiseret for ikke at have talt med de lokale. Da hun så vendte tilbage dagen efter - i går - for at mødes med ofre i en kirke, blev hun mødt med tilråb fra demonstranter, der råbte "skam dig" og kaldte hende for en kujon.

Efterfølgende blev Theresa May i al hast ført væk af politiet. Se med i videoen herunder.

Samme aften lod hun sig interviewe af BBC-programmet Newsnight, der ønskede svar på, om hun forstod vreden.

May svarede ikke direkte på spørgsmålet og talte uden om omkring de ting, som den britiske regering havde sat i søen for at komme de nødstedte til hjælp.

Facebook
Twitter