Demonstrationer i USA: Lastbilchauffør, der kørte mod menneskemængde, er løsladt

Intet peger på et overlagt angreb, lyder det fra myndighederne, der dog fortsat efterforsker episoden.

Demonstranter hev lastbilchaufføren Bogdan Vechirko ud af hans tankvogn, efter han var kørt direkte i retning af en stor menneskemængde, der demonstrerede på en motorvejsbro. (Foto: ERIC MILLER)

Søndag aften var tusindvis af demonstranter samlet på en motorvejsbro i Minneapolis for at demonstrere mod drabet på den sorte mand George Floyd, der mistede livet under en anholdelse foretaget af en hvid betjent.

Pludselig kommer en tankvogn med hornet i bund kørende direkte mod menneskemængden, som panisk springer til siden. Lastbilen bremser langsomt op, chaufføren bliver flået ud af vrede demonstranter, der begynder at tæve ham.

Videoer og vidnesudsagn spredte sig hurtigt. Flere fortalte, at tankvognen accellererede mod demonstranterne. Ren og skær ondskab, kaldte en demonstrant det på Twitter.

Men nu er den 35-årige lastbilchauffør, Bogdan Vechirko, løsladt uden nogen sigtelser, skriver avisen Star Tribune fra Minnesota.

Allerede mandag lød det fra myndighederne i Minnesota, at den 35-årige lastbilchauffør ikke havde til hensigt at skade demonstranterne.

- Vi har ingen informationer, der peger på, at det her var en forsætlig handling, lød det fra John Harrington, der er delstatens kommissær for offentlig sikkerhed. Det skriver Star Tribune.

Ifølge Harrington gik chaufføren i panik og ræsede fremad, indtil han så en kvinde på en cykel, der faldt foran ham, hvorefter han bremsede op.

En af øjenvidnerne til episoden fortæller ifølge Star Tribune, at "Vi kender måske ikke hans motiver... men han kørte hurtigt og bragede ind i demonstranterne," siger Doug Butler. (Foto: ERIC MILLER © Scanpix)

Lastbilchaufføren brød heller ikke igennem nogen afspærring, forklarede kommissæren mandag. Ingen demonstranter kom til skade.

"Han var bare på vej hjem"

Men selvom myndighederne ikke umiddelbart mener, at der er tale om noget overlagt angreb på demonstranterne, kan der sagtens være tale om andre ulovlige handlinger.

Efterforskere er stadig igang med at indsamle yderligere informationer, der kan bruges til en mulig sigtelse, skriver Star Tribune.

- Vi vil bare være sikker på, at selvom ingen blev dræbt... så skal vi finde frem til den rigtige sigtelse, der holder ham til ansvar for hans handlinger, siger John Harrington.

Star Tribune har også talt med et familemedlem, der har været i kontakt med Vechirko siden episoden.

- Han havde ingen intentioner om at skade eller gøre noget slemt ved nogen. Han var bare på vej hjem, siger Art Loghinov.