Den franske regering til Trump: Bland dig nu udenom!

Paris-aftalen fungerer vist ikke så godt for Paris, lød det fra Donald Trump på Twitter.

(Arkivfoto). Vi deltager ikke i amerikanske debatter, så lad os leve vores nationers liv, svarer Frankrigs udenrigsminister på de tweets, Trump udsendte, mens protesterne stod på Frankrig. (Foto: JOHN THYS © Scanpix)

Mens De Gule Veste i går stormede flere franske byer i regeringsfjendtlige protester, og aktivister samlede sig til opråb for klimaet, gik Donald Trump til tasterne for at kommentere den anspændte politiske situation.

Og hans drillende tweet er ikke blevet vel modtaget af Frankrigs top.

I en udsendelse på den franske radiostation RTL beder landets udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, Donald Trump om at blande sig udenom, når det kommer til fransk indenrigspolitik.

- Vi deltager ikke i amerikanske debatter, så lad os leve vores nationers liv, lyder det fra Jean-Yves Le Drian, mens han iøvrigt understreger, at Emmanuel Macron er enig.

To tweets på en dag

Hele to gange i løbet af lørdagen kommenterede Donald Trump Frankrigs demonstrationer fra sin Twitter-konto, hvorfra han først skrev:

- Paris-aftalen fungerer vist ikke så godt for Paris. Protester og optøjer overalt i Frankrig. Folk vil ikke betale store summer penge, hvoraf mange går til tredjeverdenslande (som bliver ledet dårligt), for måske at beskytte klimaet. Hepper "Vi vil have Trump!". Elsker Frankrig.

Senere på dagen lød det så:

- Meget sørgelig dag og nat i Paris. Måske er det tid til at stoppe den vanvittige og ekstremt dyre Paris-aftale og give pengene tilbage til befolkningen i form af lavere skatter? USA var langt foran med det og det var også det eneste store land, hvor udledningen faldt sidste år.

135 kom til skade

Flere franske byer var ramt af plyndringer, ildspåsættelse og slagsmål mellem betjente og demonstranter lørdag.

Ifølge myndighederne var der cirka 10.000 demonstranter. 1726 personer blev anholdt, og mere end 1220 personer er blevet varetægtsfængslet.

135 personer kom ifølge Frankrigs indenrigsminister Christophe Castaner til skade lørdag.

17 af dem er betjente.

Facebook
Twitter