Den kinesiske stat udsender ny propaganda-rap

Videoen er blot den seneste udgivelse i rækken af rap og pop-sange, der skal give regeringen et mindre støvet image.

Det kinesiske nytår nærmer sig.

Her lige inden året rinder ud, har den kinesiske regering udgivet en rap-video på internettet, der skal gøre den kinesiske præsident Xi Jinping og regeringens politik cool hos de unge.

Det kunne lyde som en ganske almindelig sang, men det er den seneste udgivelse fra den kinesiske propagandamaskine.

Videoen er en animation, hvor en ældre klog mand forklarer en lille pige - symbolet på den den yngre generation, om præsident Xi Jinpings planer for Kinas fremtid.

Specifikt handler sangen om Xis fire ambitioner for Kina - øget velstand, omfattende reformer, et større fokus på lovgivning og skrap kontrol af Kinas Kommunistiske Parti.

Anden rap på kort tid

Rappen taler om vigtigheden af reformer for at kunne skabe et velstående samfund, og vigtigheden af at lede landet gennem lov under partiets skarpe ledelse.

Det er blot en måned siden, at Kinas propagandaapparat udsendte en anden rapsang.

Her er små klip med præsident Xi Jinpings stemme klippet ind i sangen, og man hører præsidenten sige, at alle korrupte embedsmænd skal straffes, og at partiet vil regere landet strengt.

Lang tradition for musikalsk propaganda

Kinas kommunistparti har en lang tradition for at hylde sig selv gennem brug af sange. Og det er håbet, at rap og pop vil appellere mere til de unge end tidligere tiders mere højstemte sange.

Men fornyelsen til trods er det langt fra alle, der er vilde med sangene og deres politiske budskaber.

”Jeg kan også synge - smogtåger - smogtåger – smogtåger”, skriver en internetbruger sarkastisk på det kinesiske Twitter - en hentydning til, at regeringen stadig ikke har fået bugt med den voldsomme forurening i landet.

I oktober sidste år udsendte Kinas propagandaapparat en sang på engelsk, der skal forklare indholdet at Beijings førte politik for et vestligt publikum. Den kan du se her.