I hvilket stadie, modoffensiven er i, vil han ikke ud med.
Men lørdag blev det bekræftet af den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj: En ukrainsk modoffensiv "finder sted".
- Jeg vil ikke tale om det mere detaljeret, lød det fra Zelenskyj på et pressemøde i Kyiv, skriver Reuters.
Det britiske forsvarsministerium, der med jævne mellemrum gør status over krigen, mener samtidig, at ukrainske tropper lige nu har held med at vinde frem langs fronterne i det østlige og sydlige Ukraine.
- I nogle områder har ukrainske styrker sandsynligvis gjort gode fremskridt og er trængt ind i den første linje af russisk forsvar. I andre har de ukrainske fremskridt været langsommere, lyder det fra ministeriet på Twitter.
Fra slagmarken siger en talsmand for det ukrainske militær, at dets styrker er rykket omkring 1.400 meter frem ved en række sektioner ved frontlinjen nær byen Bakhmut. Det skriver The Guardian, der ligesom DR ikke kan verificere oplysningerne.
'Angrebene er mere intense nu'
Spørger man Anders Puck Nielsen, militæranalytiker ved Forsvarsakademiet, er der ikke længere grund til spekulationerne. Modoffensiven er i fuld gang, siger han.
- Det kan vi roligt tale om. Nu er Ukraine for alvor gået i gang, lyder det fra analytikeren.
Men selvom modoffensiven ifølge Puck Nielsen faktisk har været i gang i en uges tid, er den stadig i det tidlige stadie. Derfor er det også svært at komme med kvalificerede bud på, hvordan det reelt går for de ukrainske tropper nær fronterne.
- Men at der sker noget, det er ret tydeligt, og angrebene er meget mere intense nu, end de har været tidligere, siger han.
Fordi modoffensiven må formodes at være i et tidligt stadie, gælder det nu for ukrainerne om at "prøve sig frem". Det er også derfor, at det er forholdvist små angreb, der i disse dage meldes om, siger Puck Nielsen.
Alligevel understreger han, at den ukrainske hær har store reserver, der ikke er indsat endnu, og at de "har mere oppe i ærmet", end det vi ser nu.
Ligesom det britiske forsvarsministerium mener militæranalytikeren også, at kampene lige nu foregår i det sydlige og østlige Ukraine.
Fortællingen om krigen
Fra russisk side har præsident Putin travlt med at tale den ukrainske modoffensiv ned.
På lydoptagelser offentliggjort på Telegram siger han i går, at "Ukraines væbnede styrkers offensiv er begyndt". Det skriver det britiske medie The Guardian.
Han påstår samtidig, at Ukraine ikke er lykkedes med at vinde frem.
- Ukrainske tropper nåede ikke deres mål i nogen sektor - takket være russiske soldaters mod og korrekt organisering af tropper, lød det ifølge mediet fra Putin.
Og det er ikke uden grund, at Putin undgår at puste til ilden. Det er nemlig vigtigt for ham, at håbet om russisk sejr stadig findes blandt landets befolkning.
Det påpeger Flemming Splidsboel, der er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS).
- Russiske myndigheder har generelt talt Ukraines forsvar ned. Det gør Putin meget konkret nu ved at sige, at den ukrainske modoffensiv er stødt mod en mur, og at russerne har skubbet dem tilbage, siger Splidsboel.
Alligevel mener seniorforskeren, at der kan være sandhed i dele af den russiske fortælling om krigens øjebliksbillede.
Russerne har brugt vinteren på at forberede sig på modoffensiven, og det må formodes, at "ukrainerne tager store tab", siger Flemming Splidsboel.
De næste døgn
Det er umuligt at spå om, hvordan krigen de næste dage og uger vil udfolde sig. Men Anders Puck Nielsen understreger, at det nu handler om at væbne sig med tålmodighed.
Det kommer til at være en lang proces for ukrainerne, hvor de over tid skal arbejde på at bryde gennem de russiske stillinger. For russerne står enormt stærkt, understreger han.
Det bliver altså ikke nogen "lynkrig", hvor ukrainske tropper pludselig ruller ubesværet over slagmarkerne.
- De skal bruge noget tid på at slide russerne ned, inden vi kommer til at se de store gennembrud. Det kan være uger eller måneder. Det kan også være, at det slet ikke lykkes.
- Vi skal passe på med ikke at blive for utålmodige, siger Anders Puck Nielsen.