Den nye Obama var hacker og skrev om at køre børn over

Demokraten Beto O’Rourke vil udfordre Donald Trump i 2020, men kan blive indhentet af sin kontroversielle fortid i jagten på præsidentembedet.

Demokraten Beto O'Rourke drømmer om at blive præsident, men kan blive ramt af ungdommens skriverier. (Foto: Stephen Maturen © Scanpix)

Efter flere måneders spekulationer bekræftede den 46-årige demokrat Robert Francis 'Beto' O’Rourke torsdag, at han har tænkt sig at stille op til præsidentvalget i 2020.

Fredag kunne amerikanerne i et uddrag fra en kommende bog så læse, at Beto O’Rourke, der er blevet kaldt den nye Obama, som ung var en del af den indflydelsesrige hackergruppe 'Cult of the Dead Cow'.

Her hackede Beto O'Rourke sig ind på telefonlinjer, så 'telefonregningen ikke stak helt af', som O'Rourke selv forklarer i bogen.

'Cult of the Dead Cow' slog deres navn fast i 1998, da de udgav programmet 'Back Orifice', der gjorde det meget let at overtage kontrollen over stort set hvilken som helst computer.

Beto O’Rourke bliver ikke afsløret i at have udført alvorlige ulovligheder i sin tid som hacker, men til gengæld har han som en del af hackerkollektivet publiceret flere noveller under pseudonymet ’Psychedelic Warlord' - psykedelisk krigsherre.

Beto O'Rourke fører i øjeblikket valgkamp i Iowa, men må nu også forholde sig til sin fortid som hacker og novelleskribent. (Foto: Stephen Maturen © Scanpix)

En af novellerne handler om et pengeløst samfund, hvilket formentlig vil blive betragtet som en anelse kontroversielt blandt hans potentielle vælgere i det kapitalistiske USA, men det er alligevel en anden novelle, der for alvor truer med at skabe problemer for den ellers fremadstormende O’Rourke.

I novellen kører hovedpersonen i en bizar jagt på lykke to børn over med sin bil.

- Det er noget, jeg skrev som teenager. Det er ikke noget, jeg er stolt af i dag, siger Beto O’Rourke til flere amerikanske medier, der har fanget politikeren i Iowa, hvor han har taget hul på sin præsidentkampagne.

Første skred i kampagnesporet

Den tidligere hacker, der i øvrigt også kan skrive tidligere punkmusiker på CV’et, blev for alvor et navn i amerikansk politik, da han ved midtvejsvalget sidste år var få procentpoint fra at vippe den republikanske senator Ted Cruz af pinden ved senatsvalget i det konservative Texas.

Den bedrift har skabt stor opmærksomhed om Beto O’Rourke, der havde mulighed for at føre en stærk valgkamp, da han slog alle rekorder og indsamlede svimlende 80 millioner dollar til sin kampagne.

Beto O’Rourkes erkender, at fortiden i 'Cult of the Dead Cow' og de kontroversielle noveller kan skade hans præsidentkampagne, men forsøger at se fremad.

- Jeg håber, at vi i så høj grad som muligt kan fokusere på de vigtige emner. Jeg kan ikke kontrollere, hvad jeg har gjort tidligere. Jeg kan kun kontrollere, hvad jeg gør fremover, siger Beto O’Rourke.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk