Den svenske diva fra La Dolce Vita er død

Anita Ekberg, der en stor del af sit liv har boet i Italien, blev 83 år. Hun døde på en klinik uden for Rom.

Den svenske skuespiller Anita Ekberg er død. Her ses hun foran et billede af sig selv som ung. Billedet er fra en scene i 'La Dolce Vita'. (Foto: JONAS EKSTROMER © Scanpix)

Den svenske filmstjerne Anita Ekberg er død. Hun blev 83 år, oplyser flere italienske medier. Ifølge Rai News døde skuespilleren på en klinik i byen Rocca di Papa uden for Rom.

Anita Ekberg blev født 29. september 1931 i Malmø, hvor hun voksede op med syv søskende. Hun indledte sin karriere som fotomodel og vandt i 1951 skønhedskonkurrencen Fröken Sverige.

Gevinsten bragte hende til Miss Universum-finalen i USA, og derefter tog skuespillerkarrieren fart. Hun var med i filmen Artists and Models fra 1955 og Hollywood or Bust fra 1956.

Scener fra en klassiker

Anita Ekberg er mest kendt for sin rolle som Sylvia i den italienske instruktør Frederico Fellinis La Dolce Vita fra 1960. Scenerne med Ekberg, der bader i Fontana di Trevi i Rom er blevet en klassiker.

Ekberg flyttede fra Sverige i begyndelsen af 1950erne og vendte aldrig tilbage. Men hun fastholdt sine svenske rødder og har ladet sig interviewe af en række svenske journalister i sit hus uden for Rom.

/ritzau/TT