Den svenske regering øger sit forspring

Ny meningsmåling forud for valget i Sverige om en uge peger på, at Fredrik Reinfeldts borgerlige regering kan fortsætte uden støtte fra Sverigedemokraterna.

Blot en uge før rigsdagsvalget i Sverige næste søndag har den borgerlige regeringskoalition et forspring på næsten ti procentpoint.

Ifølge den seneste måling fra Sifo-instituttet i Svenska Dagbladet står regeringspartierne til at få 51,7 procent af stemmerne, mens den rød-grønne opposition kan regne med støtte fra 42 procent af vælgerne.

Det betyder, at henved 300.000 vælgere skal skifte side eller blive hjemme på sofaen, hvis regeringsmagten skal glide statsminister Fredrik Reinfeldt af hænde.

Moderaterna bliver størst

Reinfeldts parti, det konservative Moderaterna, bliver ifølge målingen størst med 31,4 procent af stemmerne, mens Socialdemokraterna kun står til 28,7 procent - 6,3 procent under valgresultatet fra 2006.

Det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna er med 4,6 procents opbakning over spærregrænsen på fire procent, men vil ikke blive tungen på vægtskålen, hvis Sifo-målingen holder.

24 procent af regeringspartiernes vælgere i undersøgelsen siger, at de endnu kan komme til ombestemme sig. Men det samme siger 22 procent af oppositionspartiernes vælgere.

FacebookTwitter