'Der Harte Kern': Højreradikal gruppe ville angribe politikere og muslimer i Tyskland

Der er kommet nye detaljer frem om tolv mistænkte, der blev anholdt fredag.

En af de tolv mistænkte, der i går blev eskorteret af politiet for at blive stillet for en dommer i Karlsruhe. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

De er mistænkt for at planlægge terrorangreb mod politikere, muslimer og asylansøgere - og deres ultimative mål var at vælte det politiske system i Tyskland, lyder anklagen.

Tolv mænd i alderen 20 til 50 år blev fredag anholdt i seks forskellige delstater i Tyskland.

De fire af dem er mistænkt for at have dannet den højreradikale gruppe 'Der Harte Kern' ('Den hårde kerne') i september sidste år, mens de resterende otte er anholdt for at yde gruppen økonomisk støtte.

De lærte hinanden at kende gennem beskedtjenesten WhatsApp og er siden sensommeren blevet overvåget af myndighederne, skriver den tyske avis Welt am Sonntag.

De anholdte er mistænkt for at have dannet gruppen 'Den hårde kerne' i september 2019. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

Nazisymboler og armbrøst beslaglagt

Da politiet i seks forskellige delstater foretog razziaer i fredags, blev der også beslaglagt våben, herunder et ombygget skydevåben, en såkaldt 'slam gun'.

Et lignende våben blev brugt af en 27-årig højreekstrem mand, der i oktober sidste år dræbte to personer, da han ville angribe synagogen i den østtyske by Halle.

Ved razziaerne blev der ifølge avisen Kölner Stadt-Anzeiger også beslaglagt håndgranater og nazisymboler.

- I hovederne på de anholdte virker planerne meget konkrete. Politiet har beslaglagt en stor mængde våben, herunder hjemmelavede håndgranater, dolke, en knivsamling og en armbrøst, fortæller ARD's terrorekspert, Holger Schmidt.

Ville 'ryste og i sidste ende overvinde' staten

De tolv mænd blev i går stillet for en dommer, og deres mål var ifølge anklageren at "ryste og i sidste ende overvinde stats- og samfundsordenen i forbundsrepublikken" Tyskland.

Gruppen ville angribe politikere, asylansøgere og muslimer, hvilket skulle "medføre borgerkrigslignende forhold", sagde anklageren ifølge ARD.

Der var blandt andet konkrete planer om at angribe moskéer i mindre byer.

Den mistænkte leder af 'Der Harte Kern'-gruppen er gennem flere måneder blevet vurderet til at udgøre en ekstrem sikkerhedstrussel, skriver magasinet Der Spiegel.