Desperate flygtninge kaster sten mod politi på Lesbos

Migranter og politi er stødt sammen på den græske ø Lesbos, hvor migranter uden papirer ville om bord på skib.

  • Kaos ved havnen i hovedbyen Myteline, hvor de mange flygtninge og migranter skal registreres. (Foto: DIMITRIS MICHALAKIS © Scanpix)
  • Mere end 230.000 flygtninge er ankommet til Grækenland over Middelhavet i år. (Foto: ANGELOS TZORTZINIS © Scanpix)
  • Store protester over forholdene på havnen på Lesbos. (Foto: STRATIS BALASKAS © Scanpix)
  • Flygtningene ankommer i tusindtal hver dag. Mange af dem går i land på Lesbos' strande. (Foto: ANGELOS TZORTZINIS © Scanpix)
1 / 4

Flygtninge og migranter kastede med sten mod græsk politi, som svarede igen med tåregas under et voldeligt sammenstød på ferieøen Lesbos i Grækenland.

Optøjerne opstod, da omkring 200 flygtninge og migranter, som ikke var blevet registreret af de græske myndigheder, forsøgte at komme om bord på en færge, siger en talsmand for den græske kystvagt.

- Omkring 200 migranter, som ikke var registreret, forsøgte at komme med en færge ved havnen, og de blev skubbet tilbage af politiet og kystvagten, siger talsmanden, Nikos Lagkadianos.

Midt i frontlinjen

Grækenland er en af frontlinjerne i den migrantkrise, der præger Europa netop nu. Hver dag ankommer hundredvis af migranter og flygtninge i gummibåde fra den tyrkiske kyst.

Borgmesteren i hovedbyen på Lesbos har udsendt en offentlig appel om hjælp til at håndtere de tusindvis af migranter, der kommer til øen.

- I fire måneder har jeg sagt, at jeg holder en bombe i mine hænder, og lunten brænder langsomt ned, siger borgmesteren i Mytilini, Spyros Galinos, til tv-stationen ERT.

Han har også bedt myndighederne i hovedstaden Athen om at erklære undtagelsestilstand på øen, siger han.

/ritzau/Reuters