'Det er ikke en snusket historie om sex. Det er en historie om at blive handlet'

En række kvinder stod i går frem i BBC-program med nye anklager mod prins Andrew.

Presset stiger på den britiske prins Andrew, hvis venskab med den dømte og nu afdøde finansmand Jeffrey Epstein bliver ved med at blive undersøgt.

En række kvinder står nu frem og anklager dronning Elizabeths søn for at have været vidne til, hvordan flere personer fik massage hos Epstein, der begik selvmord i sin fængselscelle i august. Han var sigtet for handel med mindreårige kvinder.

I et BBC-program sendt i går, hvor de nye anklager mod prinsen bliver fremført, står også den amerikanske kvinde Virginia Giuffre - der dengang hed Virginia Roberts - frem.

Hun hævder at have været tvunget til samleje med prinsen ved tre lejligheder, blandt andet på et tidspunkt, hvor hun var 17 år gammel.

Virginia Giuffre fortæller blandt andet detaljeret om et foto, der er dukket op af hende og prinsen. Ifølge Roberts er billedet taget 13. marts 2001, og hun fortæller, at billedet blev indleveret til det amerikanske forbundspoliti FBI tilbage i 2011.

- Jeg tror, verden er ved at være dødtræt af de latterlige undskyldninger. Det er et ægte fotografi. Jeg har givet det til FBI til deres efterforskning, og det er autentisk. Der er en dato bagpå fra dengang, det blev printet, siger hun.

Et billede, Giuffre har leveret til FBI, forestiller hende og prins Andrew. (Foto: BBC Panorama)

Prins Andrew har ikke afvist fotoets ægthed, men har understreget, at det er svært at bevise, fordi der er tale om en affotografering af et billede. Han har slået fast gentagne gange, at han hverken erindrer, at det er blevet taget, eller at han skulle have mødt kvinden.

Et møde erindrer til gengæld Virginia Giuffre. Hun beretter om, hvordan hun i 2001 tog med prinsen, Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell, der var Epsteins kæreste og en gammel bekendt af prins Andrew, til natklubben Tramp i London, hvor hun fik besked på at gøre prinsen selskab.

Den britiske prins mødte første gang Epstein i 1999 gennem netop Ghislaine Maxwell.

- Han var den mest rædselsfulde danser, jeg nogensinde har set. Det var som om, det regnede alle steder med hans sved, fortæller Virginia Giuffre i interviewet og fortsætter:

- I bilen fortalte Ghislaine mig, at jeg skulle gøre det samme for Andrew, som jeg gjorde for Jeffrey Epstein, og det gjorde mig helt syg, siger den amerikanske kvinde i programmet.

- Jeg bønfalder det britiske folk om at stille sig ved min side og hjælpe mig med at kæmpe denne kamp og ikke acceptere det her. Det er ikke en snusket historie om sex. Det er en historie om at blive handlet.

Fortryder besøg

Prins Andrew har, siden anklagerne mod Epstein kom frem, nægtet, at han gennem sit mangeårige venskab med Epstein skulle have set eller hørt nogen form for mistænkelig adfærd.

Efter Epsteins selvmord har prinsen sagt, at han fortryder, at han kortvarigt boede hos rigmanden under et besøg i New York i 2010.

Det var, efter at finansmanden indgik forlig i en sag om rufferi og afsonede 13 måneders fængsel. Men samlet er de to mænds venskab ikke et, han fortryder, har han også fortalt.

Prins Andrew er fritaget for sine officielle forpligtelser. (Foto: SWEN PFORTNER © Scanpix)

Ifølge programmet er der nu i alt fem kvinder, der hævder, at prinsen skulle have overværet, hvad der foregik i Epsteins hjem.

Deres advokat, David Boies, oplyser, at prinsen nu vil blive stævnet, og det betyder med andre ord, at når prins Andrew igen befinder sig på amerikansk jord, kan han blive indkaldt som vidne i sagen.

Ifølge advokaten kan prinsen have vigtige informationer om menneskehandel.

- En af de ting, vi har forsøgt, er at få prins Andrew i tale og få hans forklaring. Han var jævnligt gæst (hos Jeffrey Epstein, red.). Han bør lade sig interviewe og tale om det, siger David Boies til BBC.

En anden af kvinderne fortæller i programmet, at Ghislaine Maxwell fungerede som en slags "Madam" for kvinderne og kontrollerede deres gøren og laden. Maxwell har nægtet al involvering. I BBC-programmet omtales dog en mailkorrespondance mellem prinsen og Maxwell, der specifikt omtaler Virginia Roberts.

I Storbritannien har prins Andrew bedt om at blive fritaget for officielle forpligtelser på ubestemt tid på grund af sin relation til Epstein-skandalen.

Buckingham Palace har ifølge The Guardian meddelt, at man fortsat nægter, at "hertugen af York har haft nogen form for seksuel kontakt med Virginia Roberts. Enhver påstand om det modsatte er falsk og uden grundlag."