Det Hvide Hus afviser at sætte Nationalgarden ind mod illegale indvandrere:100 procent falsk

Udkast fra Homeland Securitys øverste direktør afslører plan for at pågribe papirløse indvandrere.

Ifølge AP viser et udkast fra Trump-regeringen, at det overvejes at mobilisere USA's Nationalgarde til at pågribe illegale indvandrere i USA. (Foto: © Michael B. Thomas, Scanpix)

Den amerikanske regering overvejer at mobilisere op mod 100.000 medlemmer af USA’s nationalgarde til at pågribe papirløse, illegale indvandrere, fremgår det er af et udkast som nyhedsbureauet AP er kommet i besiddelse af.

Det 11 sider lange udkast er ifølge nyhedsbureauet underskrevet af Homeland Security-chef John F. Kelly, der også er pensioneret firestjernet general.

Talsmanden for Det Hvide Hus, Sean Spicer, siger dog, at AP’s oplysninger om, at Nationalgarden vil blive sat ind mod illegale indvandrere, er forkerte.

- Dette er ikke sandt. Ministeriet for indenlandsk sikkerhed bekræfter også, at det er 100 procent falsk, skriver han på Twitter.

Det er dog uklart, om Sean Spicer mener, at selve udkastet er falsk, eller om han mener, at det er falsk, at Trump-regeringen vil sætte Nationalgarden ind mod illegale indvandrere.

Det 11 sider lange udkast opfordrer ifølge nyhedsbureauet til en hidtil uset militær håndtering af kontrollen med illegal indvandring i stater, som grænser op til den mexicanske grænse, men også stater langt fra grænsen såsom Oregon og Louisiana.

De 11 stater, som ifølge AP er inkluderet i udkastet, er Californien, Arizona, New Mexico, Texas, Oregon, Nevada, Utah, Colorado, Oklahoma, Arkansas og Louisiana.

Guvernørerne i de pågældende stater ville ifølge udkastet skulle godkende, om Nationalgarden i de forskellige stater skal tage del i indsatsen.

Udkastet har ifølge AP cirkuleret i Homeland Security i to uger.

AP har forespurgt både Det Hvide Hus og Homeland Security for kommentarer, men har ikke modtaget nogen tilbagemelding.

I går meddelte præsident Donald Trump, at han vil komme med et nyt dekret i næste uge, hvis formål er at beskytte USA's grænser.

Han kom dog ikke med oplysninger om, hvad dekretet konkret indeholder.