Det Hvide Hus: Donald Trump er diskvalificeret som præsident

Både Det Hvide Hus og Pentagon udtaler sig helt usædvanligt om den republikanske præsidentkandidat.

Det vakte opsigt, da Donald Trump foreslog en database over muslimer i USA. Hans seneste forslag er dog noget mere ekstremt. (Foto: Sean Rayford © Scanpix)

- Det Donald Trump sagde i går diskvalificerer ham som præsident.

Ordene kommer fra pressechefen for Det Hvide Hus, Josh Earnest. En usædvanlig melding på et pressemøde fra USA's øverste administration, der sjældent blander sig i valget af partiernes præsidentkandidater.

Kommentaren falder efter Donald Trump har sat den halve verden og internettet i brand. Det gjorde han ved at foreslå forbud mod al muslimsk indrejse til USA. Anledningen til det bemærkelsesværdige forslag er det religiøst motiverede angreb i San Bernadino i Californien, hvor et ægtepar dræbte 14 personer og bagefter erklærede troskab med IS.

- Enhver præsident må tages i ed på at bevare, beskytte og forsvare den amerikanske forfatning. Det forhindrer Hr. Trump i at blive præsident, sagde pressechefen.

Også i Pentagon, USA's hovedkvarter for forsvar, er man bekymret for den kontroversielle kandidats ønske om at holde muslimer ude af landet. Det kan nemlig anspore radikale muslimer til at gøre ugerninger.

- Alt der styrker IS’s fortælling (om vestens had til muslimer, red.) og spiller USA ud mod den muslimske tro, er til fare for vores nationale sikkerhed, sagde Pentagons pressechef, Peter Cook, på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

Donald Trump holder trods massiv kritik fast i sit forslag, og tweetede for få timer siden om ’dumme mennesker, der ikke vil anerkende faren ved at lade bestemte mennesker komme ind i USA'.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/674442309874921472

FacebookTwitter