Tema Nordkoreas missiltrussel

Det Hvide Hus gentager opfordring: Skærp sanktioner mod Nordkorea

USA's præsident gentager opfordring til andre lande om at skærpe sanktioner mod Nordkorea efter missiltest.

Ifølge de japanske og sydkoreanske myndigheder holdt det nordkoranske missil sig i luften i cirka en halv time og aflagde en distance på mellem 700 og 800 kilometer, før det styrtede i Det Japanske Hav. (Foto: Jeon Heon-kyun © Scanpix)

Nordkoreas prøveaffyring af et missil søndag bør ifølge USA's præsident, Donald Trump, resultere i en stramning af sanktionerne over for landet.

- Lad denne seneste provokation tjene som en opfordring til alle lande om at indføre langt stærkere sanktioner mod Nordkorea, hedder det i en erklæring fra det fra Det Hvide Hus ifølge AFP.

Reaktionen fra præsidentboligen kommer få timer efter, at Nordkorea med succes affyrede et missil ud over havet mellem den koreanske halvø og Japan.

Trump har tidligere talt for en stramning af sanktionerne, hvis hovedformål er at ramme landets økonomi. Det kan gøre det sværere for Nordkorea at finansiere udviklingen af avancerede våben.

Ifølge de japanske og sydkoreanske myndigheder holdt missilet sig i luften i cirka en halv time og aflagde en distance på mellem 700 og 800 kilometer, før det styrtede i Det Japanske Hav.

Missilet nåede ifølge Japans forsvarsministerium op over 2000 kilometers højde. Det kan være en indikation på en ny type missil under udvikling, skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Ifølge udtalelsen fra Det Hvide Hus landede missilet dog tættere på russisk territorium end japansk.

- Præsidenten (Trump, red.) kan ikke forestille sig, at Rusland er fornøjet, hedder det.

Affyringen er ligeledes blevet fordømt af Japan og Sydkorea.

/ritzau/