Det Hvide Hus: Trump diskuterede ikke kilder med Lavrov

Trump og Ruslands udenrigsminister har ikke diskuteret efterretningskilder- eller metoder, siger rådgiver.

Præsident Trump ses her sammen med Ruslands udenrigsminister Sergei Lavrov (tv) og Ruslands ambassadør i USA, Sergei Kislyak, under et møde i Det Hvide Hus i sidste uge. (Foto: ho © Scanpix)

USA's præsident, Donald Trump, diskuterede specifikke terrortrusler med den russiske udenrigsminister og den russiske ambassadør i Det Hvide Hus i sidste uge, men hverken "kilder eller metoder".

Det oplyser den nationale sikkerhedsrådgiver, general H.R. McMaster, og udenrigsminister Rex Tillerson ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det sker i kølvandet på en artikel fra The Washington Post.

Her fortæller amerikanske embedsmænd, at Trump under mødet i sidste uge afslørede tophemmelige oplysninger til russerne om en trussel fra Islamisk Stat.

- Præsidenten og udenrigsministeren gennemgik fælles trusler fra terrororganisationer, der omfatter trusler mod luftfart, siger McMaster.

- Ingen efterretningskilder- eller metoder blev diskuteret på noget tidspunkt, og der blev ikke afsløret nogen militære operationer, som ikke allerede var offentligt kendte, tilføjer sikkerhedsrådgiveren i en erklæring fra Det Hvide Hus.

H.R. McMaster understreger, at han var til stede i Det Ovale Værelse under mødet.

I samme ombæring kalder han artiklen fra The Washington Post for falsk.

- Der er intet, som præsidenten tager mere alvorligt, end det amerikanske folks sikkerhed. Historien, der kom ud i aften (mandag aften lokal tid, red.), er falsk, siger han.

Sagen kort

  • Nuværende og tidligere amerikanske embedsmænd fortæller til The Washington Post, at Donald Trump angiveligt afslørede tophemmelige informationer over for den russiske udenrigsminister og den russiske ambassadør under mødet i onsdags.

  • Ifølge embedsmændene afslørede Trump detaljer om en terrortrussel fra Islamisk Stat, som relaterer sig til brugen af bærbare computere om bord på fly.

  • Embedsmændene mener, at Trump med sin mulige beslutning har risikeret samarbejdet med en allieret, der er tæt på Islamisk Stats inderkreds.

/ritzau/

Facebook
Twitter