Det kinesiske styre bandlyser homoseksuelle, utroskab og engangsknald på tv

Den kinesiske regering har forbudt ”vulgært, umoralsk og usundt indhold” på tv og online-medier.

Et populært tv-drama med homoseksuelle i hovedrollen er blevet bandlyst af den kinesiske regering. (Foto: Westend61 © Westend61 / Julien Balmer)

Den kinesiske censurs nye retningslinjer for, hvad der ikke kan vises på tv og på online film-kanaler, omfatter nu også homoseksualitet, utroskab, engangsknald og forhold til mindreårige.

Censuren har senest resulteret i, at et populært online tv-program 'Addiction', som portrætterer to homoseksuelle mænds forhold, er taget af æteren, hvilket har skabt furore blandt seriens millioner af seere.

Tv-dramaet er blevet stoppet med henvisning til retningslinjerne, hvori det ifølge mediet The Guardian hedder:

- Intet tv-show må vise unormale, seksuelle forhold såsom homoseksualitet, sexkrænkelser og incest.

Censuren omfatter også rygning, alkohol, ægteskabsbrud, uanstændig påklædning – og sågar også reinkarnation.

Alt dette går ind under, hvad den kinesiske regering betegner som, ”indhold der overdriver samfundets mørke sider,” og som derfor må bandlyses fra tv.

Censurens hårde fremfærd har skabt stor vrede blandt homoseksuelle kinesere, som i mange år har kæmpet en hård kamp for at blive anerkendt i samfundets øjne.

- Hvorfor skal disse magtfulde kryb bestemme, at homoseksualitet er unormalt? De har ingen sund fornuft, siger den kinesiske homoseksuelle aktivist Chen Qiuyan til CNN.

Homoseksualitet blev i Kina først afkriminaliseret i 1997 og taget af listen over mentale lidelser i 2001.

Øget censur i Kina:

  • Den kinesiske regering har skruet op for censuren siden den kinesiske præsident Xi Jinping kom til magten i november 2012.
  • Tidligere har censuren blandt andet blokeret for film, hvori der blev vist lesbiske kvinder, for meget kavalergang samt en kritisk dokumentar om luftforurening.
  • Det amerikanske nyhedsmagasin ”Time” tilskriver Kinas anstrengte forhold til homoseksualitet, at landet stadig er meget traditionelt orienteret.
  • Således ser mange parforholdets primære funktion som værende at producere mandlige arvinger, som kan føre familien videre.
  • Kilder: Time Magazine og The Guardian.