Det nye World Trade Center åbner i dag

I dag begynder 175 mennesker at arbejde i One World Trade Center.

I dag flytter de første medarbejdere ind i det nye World Trade Center. (Foto: EDUARDO MUNOZ © Scanpix)

For mere end 13 år siden blev World Trade Centers tvillingetårne ødelagt under det største terrorangreb i amerikansk historie. Nu tårner en ny skyskraber på matriklen, og One World Trade Center er klar til at tage imod den første beboer.

Bygningen er 1776 fod høj - lige over 540 meter - fordi amerikanerne i 1776 underskrev Uafhængighedserklæringen, der etablerede USA som et selvstændigt land.

Det skriver ABC.

Med sine 104 etager er det den højeste bygning i landet. Bygningen vurderes at komme til at koste omkring 23 milliarder kroner, inden den står færdig. Det er rundt regnet det dobbelte af, hvad man oprindeligt regnede med.

Byggepladsen på Ground Zero har været en konstant påmindelse om de mange tabte liv. (Foto: EDUARDO MUNOZ © Scanpix)

Det er det store magasinforlag Conde Nast, der rykker ind i bygningen i dag. De udgiver magasiner som Vogue, GQ og Vanity Fair, og deres 3400 ansatte skal sidde fordelt på 24 etager. I første omgang har 175 mennesker sat sig ved skrivebordet i dag.

One World Trade Center er kun en af en række bygninger, der skal åbne på grunden, som tvillingetårnene stod på.

Det oprindelige World Trade Center faldt i 2001, da terrorister fra al-Qaeda fløj to kaprede passagerfly ind i siden på bygningerne. 2.753 mennesker mistede livet, og flere hundrede yderligere døde i angreb på Pentagonbygningen, og da et kapret fly styrtede ned i staten Pennsylvania samme dag.

FacebookTwitter