'Det var et blodblad som i et spil eller en film'

I går aftes skød og dræbte en gerningsmand ni personer og sårede seks i byen Hanau. Nu fortæller en af de sårede om oplevelsen.

Iskender Muhammed fortæller fra sin hospitalsseng om skyderiet i Hanau i går aftes. (Foto: AP)

Muhammed Beyazkindir var på vandpibebar med nogle bekendte. Det var en helt almindelig onsdag aften, indtil en mand trådte ind og skød på dem.

Fra sin hospitalsseng mindes Muhammed Beyazkindir, at han så "folk udånde og blod overalt", mens han selv lå såret på jorden.

I angreb forskellige steder i Frankfurt-forstaden Hanau skød og dræbte en 43-årig tysker ni mennesker og sårede seks, heriblandt Muhammed Beyazkindir. Forinden havde den formodede gerningsmand ifølge myndighederne i delstaten Hessen, hvor Hanau ligger, offentliggjort et manifest, der opfordrede til "fuldstændig udryddelse" af mange "racer eller kulturer i samfundet".

Kansler Angela Merkel fordømte angrebet og sagde, at det havde et racistisk motiv, ligesom den tyske indenrigsminister Horst Seehofer sagde, at der var et højreekstremistisk motiv bag angrebet.

Her til morgen fandt politiet den formodede gerningsmand og hans 72-årige mor døde i en lejlighed i byen. Begge personer var påført skud, og en pistol blev fundet i gerningsmandens besiddelse.