- Det var helt surrealistisk

Det var en oplevelse af de helt store for 18-årige Andreas Aabo, at han var til stede, da Barack Obama aflagde ed som USA's 44. præsident. - Det er surrealistisk at tænke på, at jeg virkelig var der, var hans første kommentar.

Andreas Aabo deltog i indsættelses-ceremonien i Washington DC. (© DR)

Det var en oplevelse af de helt store for 18-årige Andreas Aabo, at han var til stede, da Barack Obama aflagde ed som USA's 44. præsident.

- Det er helt vildt. Det er surrealistisk at tænke på, at jeg virkelig var der. Man så Obama, var hans første kommentar.

Andreas Aabo var inviteret med til indsættelses-ceremonien, fordi han i forbindelse med et high school-ophold kom på noget, der hedder Presidential Classroom. Og han fik sågar en siddeplads så tilpas tæt på scenen, at han rent faktisk kunne se Obama. Og høre ham, ikke mindst.

Henvisning til Lincoln

- Jeg synes, det var en fantastisk tale, han holdt. Specielt dér, hvor han sagde noget om, at vi ikke længere er sorte og hvide, forklarer Andreas Aabo.

På et tidspunkt i talen nævner Barack Obama, at han blev taget i ed som præsident i en by, hvor hans far 60 år tidligere på grund af sin hudfarve ikke engang kunne få serveret et måltid mad.

- Der var mange henvisninger til gamle Lincoln-taler, og det synes jeg faktisk er stort af ham, slutter en træt Andreas Aabo, der kæmpede sig gennem Washington med bus for at komme videre til galla-fest. En galla-fest, hvor han i øvrigt håbede, at Barack Obama ville kigge forbi.

Barack Obama aflagde i øvrigt ed på den samme Bibel, som Abraham Lincoln brugte ved sin indsættelse i 1861.

  • Invitationen til at deltage i indsættelses-ceremonien. (Foto: Andreas Aabo © DR)
  • Allerede midt om natten drog han af sted fra hotellet for at nå frem i tide til indsættelses-ceremonien. (Foto: Andreas Aabo © DR)
  • Og da de nåede frem ved daggry var der masser af mennesker omkring Capitol Hill og Det Hvide Hus, hvor ceremonien skulle foregå. (Foto: Andreas Aabo © DR)
  • Et imponerende syn af Capitol Hill, hvor det hele skulle foregå. (Foto: Andreas Aabo © DR)
  • Og Andreas Aabo havde da fået en relativt godt plads, forholdsvist tæt på scenen. (Foto: Andreas Aabo © DR)
  • Der var op mod to millioner mennesker samlet på The Mall, parken foran Capitol Hill. (Foto: Andreas Aabo © DR)
  • I baggrunden skimtes Washington Memorial. (Foto: Andreas Aabo © DR)
  • Det var en kold og skyfri dag i Washington DC. (Foto: Andreas Aabo © DR)
1 / 8

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter