Det var tæt, men Bernie Sanders vinder i New Hampshire

Den 78-årige senator fra Vermont vinder knebent over Pete Buttigieg.

Det var tæt løb helt til det sidste.

Men det er Bernie Sanders, der løber med sejren i primærvalget i New Hampshire og dermed bliver delstatens foretrukne demokratiske præsidentkandidat.

Det står klart med 97 procent af stemmerne optalt.

Det er ikke den store overraskelse i og med, at den 78-årige selvudnævnte socialdemokrat har været favoritten i den nordøstlige stat, hvor årets første primærvalg bliver afholdt.

- Det her er begyndelsen på enden for Donald Trump, lød det for kort tid siden fra veteranen fra Vermont, Bernie Sanders.

- Vi vil samle dette land og slå den farligste præsident i historien.

Lige i hælene på Sanders er den 38-årige Pete Buttigieg, der i sidste uge vandt flest delegerede i delstaten Iowa, hvor der blev afholdt opstillingsmøde.

- Jeg har fulgt Bernie Sanders, siden jeg gik i high-school, og jeg har beundret ham og vil ønske ham stort tillykke med et godt resultat, lød det her til morgen fra Buttigieg, der samtidig kom med en opfordring til at "stemme blåt (Demokraterne, red.), uanset hvilken kandidat, det bliver".

Det har været et tæt løb mellem de to kandidater, og det er også kun under to procentpoint, der skiller dem ad - en god begyndelse for begge kandidater, der næste lørdag skal en tur til Nevada.

  • Sanders vandt også Demokraternes primærvalg i New Hampshire i 2016. Der slog han den senere kandidat, Hillary Clinton. (Foto: Rick Wilking © Scanpix)
  • Med sejren i New Hampshire har Bernie Sanders fået et solidt rygstød forud for de næste afstemninger i Nevada og South Carolina. (Foto: DREW ANGERER © Scanpix)
  • Veteranen fra Vermont har særligt formået at aktivere unge vælgere. (Foto: Joe Raedle © Scanpix)
  • Der var også stor opbakning til den tidligere borgmester fra Indiana, Pete Buttigieg, der fortsætter de gode takter fra Iowa. (Foto: JOSEPH PREZIOSO © Scanpix)
1 / 4

Biden aftenens taber

Aftenens helt store taber er den tidligere vicepræsident Joe Biden, der ser ud til at blive nummer fem og dermed har fået den værst tænkelige start på valgkampen.

Biden trak sig også skuffende ud af Iowa og har den seneste uge nedtonet forventningerne til, hvordan New Hampshire ville gå. Allerede tidligt tirsdag aften lokal tid blev Bidens valgfest aflyst, og han er taget direkte til South Carolina, hvor der er valg 29. februar.

En lidt større overraskelse står Amy Klobuchar for. Minnesota-senatoren ser ud til at komme ind på en tredjeplads, hvilket giver hende et stort rygstød i forhold til at fortsætte sin kampagne.

Det betyder også, at senator Elizabeth Warren må se sig henvist til en fjerdeplads.

Det historisk store felt af demokratiske kandidater er i løbet af aftenen også blevet mindre, efter både tech-entrepenør Andrew Yang og senator Michael Bennet fra Colorado nu har trukket sig.

Den nuværende præsident har også fulgt med i resultaterne fra New Hampshire. Og det ser ud til, at han vanen tro har fundet på endnu et øgenavn til en af sine modstandere:

- Bootedgeedge (Buttigieg) gør det godt i aften. Han giver 'Crazy Bernie' kamp til stregen. Meget interessant!, skriver præsidenten på Twitter.