Dige kollapser i Houston: Borgmester lover hjælp til alle

Myndighederne er ved at evakuere indbyggere syd for Houston, efter et dige er bukket under.

En ældre kvinde og hendes barnebarn bliver evakueret fra Clodine-distriktet. (Foto: mark Ralston © Scanpix)

Vandmasserne plager stadig Houston og området omkring den amerikanske storby i en sådan grad, at et dige syd for byen har givet op.

- Diget ved Columbia Lakes er brudt sammen. Tag væk øjeblikkeligt!

Sådan lyder det ifølge nyhedsbureauet AFP i et tweet fra lokale myndigheder.

Columbia Lakes er et søområde syd for Houston, hvor store områder fortsat står under vand, og kollapset har givet flere udfordringer for blandt andet de cirka 12.000 soldater fra Texas' Nationalgarde, der er sat på opgaven med at redde nødstedte landsmænd.

Redningsarbejderne er nu også ved at evakuere indbyggere, der er berørt af de vandmasser, som diget ikke længere kunne holde tilbage.

Brug for mega-krisecentre

Houstons borgmester, Sylvester Turner, siger ifølge CNN, at krisecentrene, der skal give amerikanere ly, hurtigt bliver fyldt op, men lover, at alle vil få hjælp.

- Vi afviser ingen, men det betyder, at vi bliver nødt til at udvide vores kapacitet, siger han.

Derfor leder myndighederne lige nu efter muligheder for at etablere mega-krisecentre, hvor ofrene for orkanen Harvey kan få tag over hovedet.

10 døde

Ifølge New York Times er 10 personer døde som følge af uvejret, og myndighederne skønner, at Harvey har forårsaget skader for milliarder af dollar.

Orkanen bliver sammenlignet med orkanen Katrina, der anses for at være den dyreste naturkatastrofe i USA's historie.

Alene i skadeserstatninger udbetalte forsikringsselskaber efter Katrina ramte det sydlige del af USA i august 2005 næsten 81 milliarder dollar ifølge Bloomberg News. Det skriver Ritzau.

Harvey gik i land sent fredag aften lokal tid som en kategori 4 orkan. Det er ifølge AFP den kraftigste orkan til at ramme Texas i over 50 år.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk