Diplomatisk opvarmning: Kim Jong-un til koncert med Sydkoreas popstjerner

Nordkoreas leder har set sydkoreanske popstjerner optræde i Pyongyang, siger Sydkoreas kulturminister.

Når Nordkoreas leder Kim Jong-un om få uger mødes med sin sydkoreanske kollega til et historisk topmøde, vil han være varmet godt op med en omgang popmusik fra Sydkorea.

Søndag lokal tid var han nemlig til koncert sammen med sin kone, Ri Sol Ju, og hundredvis af nordkoreanere med nogle af Sydkoreas største popstjerner.

Koncerten fandt sted i Nordkoreas hovedstad, Pyongyang, og der vil blive afholdt en lignende koncert på tirsdag.

Her ses en af de stjerner, der optrådte for Nordkoreas leder, nemlig sangeren Seohyun, som er medlem af en af Sydkoreas mest kendte K-popgrupper Girls' Generation. (Foto: Kim Hong-Ji © Scanpix)

Sydkoreas kulturminister Do Jong-whan udtaler ifølge BBC, at han håber, at koncerterne vil føre til mere samarbejde over grænsen.

- Vores 'mainstream'-kunstnere og jeg vil gøre vores bedste for at gøre denne historiske koncert i Pyongyang, som er den første i 13 år, til en succes, lyder det fra kulturministeren.

Første koncert med K-pop

Det er 13 år siden, at musikstjerner fra Sydkorea har afholdt koncert i Nordkorea.

Og ifølge Sydkoreas nyhedsbureau Yonhap er det første gang, at en nordkoreansk præsident deltager i en optræden med kunstnere fra syd.

Yoon Sang, musikdirektøren for Sydkoreas kunstnergruppe på vej til Pyongyang i Nordkorea, hvor sydkoreanske popstjerner i dag optrådte for Kim Jong-un. (Foto: Kim Hong-Ji © Scanpix)

Den seneste tid er stemningen mellem de to stridende parter på den koreanske halvø blevet lunere.

Så sent som i februar sendte Nordkorea kunstnere af sted til Sydkorea for at optræde under de olympiske vinterlege, hvor de to naboer også stillede op under samme flag.

Kort tid efter kom datoen for det historiske møde mellem Kim Jong-un og Sydkoreas præsident Moon Jae-in på plads. Det er spået til at kunne ændre forholdet mellem de to lande.

Og endelig er den årlige militærøvelse, som Sydkorea og USA har skudt i gang i dag, blevet halveret.

Tåre, klap og gruppebillede

En af de populære popstjerner fra Sydkorea, der optrådte til koncerten, var Yoon Do-hyun, som også tidligere har været i Nordkorea for at optræde.

Da han landede i Nordkoreas hovedstad var det med tårer i øjnene, skriver BBC.

- Mit hjerte brister. Jeg er allermest nysgerrig efter at se reaktionerne fra publikum, og hvordan det vil være anderledes end for 16 år siden, sagde han til journalister i lufthavnen.

Den forholdsvist nye K-popgruppe Red Velvet, som var hovednavn ved de olympiske vinterlege i Pyeongchang, optrådte også i aftes på East Pyongyang Grand Theatre.

Medlemmerne af K-popgruppen Red Velvet rejste i går afsted til Pyongyang, Nordkorea, for at spille til den historiske koncert. (Foto: Kim Hong-Ji © Scanpix)

De fire unge kvinder er kæmpestjerner i Sydkorea og har 4,5 millioner følgere på Instagram.

Kim Jong-un skal angiveligt have klappet i hænderne under den historiske koncert.

Ifølge AP gav han hånd til de sydkoreanske stjerner efter koncerten og sluttede aftenen af med at tage et gruppebillede sammen med dem.