DMI advarer: Høj vandstand, kraftig vind og risiko for snestorm

Der er varsel om "farligt vejr" flere steder i Jylland, mens bornholmerne risikerer årets første rigtige snestorm.

De gule betyder "voldsomt vejr", de blå "risiko for voldsomt vejr" og de orange områder betyder, at der er varsel om "farligt vejr" (© dmi)

DMI har forhøjet sit varsel i forbindelse med det kraftige blæsevejr, der rammer Jyllands vestkyst onsdag.

Nu lyder varslet på "farligt vejr" og ikke som tidligere "voldsomt vejr". Det er en opgradering til det tredjehøjeste niveau.

Varsel for Vadehavet

Varslet om det farlige vejr handler om forhøjet vandstand og gælder Vadehavet, den centrale vestkyst og den vestlige Limfjord.

Varsel om forhøjet vandstand i Vadehævet gælder fra onsdag aften klokken 23 til 12. januar klokken 16. Det forventes, at vandstanden vil toppe klokken 02 og nå mellem 2,7 og 3,4 meter over normalvande.

Esbjerg: 270 cm

Havneby 320 cm

Vidå 340 cm

- Vær opmærksom på at forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser. Vær forsigtig, hvis du kører i bil eller færdes til fods i kystområder, skriver DMI i sit varsel.

Varslet for "centrale vestkyst"

Gælder fra onsdag aften klokken 23 til torsdag morgen klokken 6. Vandstanden ventes at toppe klokken 00:30 og nå op på mellem 1,9 og 2,2 meter over normalvande.

Thyborøn 190 cm

Thorsminde 210 cm

Hvidesande 220 cm

Vær opmærksom på, at forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser. Vær forsigtig, hvis du kører i bil eller færdes til fods i kystområder, skriver DMI.

Varsel om forhøjet vandstand i den vestlige Limfjord

Gælder fra torsdag nat klokken 02:55 til fredag eftermiddag klokken 15.

Vandstanden ventes at nå op på 1,3 til 1,5 meter over normalvande.

Højeste vandstand ventes ved Lemvig torsdag klokken 17:00.

- Vær forberedt på hård vind kombineret med forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser og betydelig skade på klitter, diger, havne og bygninger. Offentligheden rådes til at undgå at rejse og opholde sig i truede kystområder, skriver DMI i sit varsel for vestlige Limfjord.

Risiko for snestorm på Bornholm

Udover de førhøjede vandstigninger i Jylland kan der være mere vildt vejr på vej - denne gang til bornholmerne, der skal forberede sig på snestorm, der vil ramme øen omkring klokken 14 i morgen. Der er dog "kun" tale om et risikovarsel omkring snestormen, så det kan være, at man slipper billigere. Risikovarslet gælder dog frem til klokken 17.

En frisk vind til kuling kombineret med sne vil ifølge DMI give cirka 5-10 centimenter sne i de tre timer, varslet gælder for.

- Snestorm medfører hurtig lukning af udsatte veje på grund af fygning og dannelse af snedriver, nedsat sigt, risiko for standsning af kollektiv trafik, skriver DMI.

Der ligger dog et varsel om voldsomt vejr over Bornholm - dette skyldes ikke den mulige snestorm, men et varsel om vindstød af stormstyrke, der vil ramme øen mellem klokken 13 og 20.

Også varsel om stærke vindstød

Fra onsdag varsles der også om vindstød af stormstyrke over store dele af landet. Fælles for alle disse varsler er, at der er risiko for, at tagsten blæser ned, at store grene knækker, at træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger, samt at der er stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik.

Rettelse: Det fremgik tidligere af underrubrikken, at der var tale om "farligt vejr" også på Sjælland, men dette er ikke tilfældet.

  • Her varsles der om vindstød af stormstyrke:
  • Onsdag klokken 8 til torsdag klokken 6:
  • Thy og Mors, Vestjylland, Jammerbugt, Esbjerg, Fanø, Varde, Tønder, Skive, Frederikshavn og Hjørring.
  • Onsdag klokken 8 til samme dag klokken 14:
  • Nordvestsjælland, Djursland, Samsø og Læsø.
  • Onsdag klokken 13 til samme dag klokken 16:
  • Her gælder, at der kun er tale om et risikovarsel, og at man derfor ikke kan sige med sikkerhed, om de kraftige vindstød kommer her:
  • Stevns, Vordingborg, Brøndby, Hvidovre, Vallensbæk, Fredensborg, Helsingør, København, Dragør, Tårnby, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Hørsholm og Rudersdal.