To døde og seks personer såret i knivstikkeri i Finland

Episoden bliver på nuværende tidspunkt ikke efterforsket som terror, oplyser politiet.

Politiet opfordrer folk til at holde sig væk fra centrum af byen. (Foto: Petra Ristola © Yle)

En gerningsmand har stukket flere personer ned med kniv i det centrale Turku - også kendt som Åbo - i det sydvestlige Finland.

Knivstikkeriet skete på Trätorget i centrum af byen, og der er en politiaktion i gang på både Trätorget og Salutorget, skriver Yle.

To personer er døde, og seks personer er blevet såret i angrebet. Gerningsmanden blev tyve minutter efter hændelsen skudt i benet af politiet og er blevet behandlet på sygehuset. Det oplyser politiet på et pressemøde ifølge det finske medie Yle.

Politiet oplyser endvidere, at hændelsen på nuværende tidspunkt ikke bliver efterforsket som en terrorhandling. Politiet er i gang med at finde ud af, om der er flere gerningsmænd indblandet.

Forstærket sikkerhed

Finsk politi forstærker sikkerheden i lufthavnen i Helsinki og ved togstationer efter episoden, og politiets beredskab hæves i hele landet. Det oplyser politiet på Twitter.

Indenrigsminister Paula Risikko oplyser på et pressemøde, at beredskabet er forhøjet i hele landet, og at grænsebevogtningen også er forstærket.

Politiopbud i lufthavnen i Helsinki. (Foto: Lehtikuva © Scanpix)

De kommende døgn vil politiet derfor være mere synlige i gadebilledet, siger Paula Risikko.

Ifølge Finlands statsminister, Juha Sipilä, følger regeringen sagen og politiarbejdet nøje, skriver han på Twitter.

Laura Laine, der bor i Åbo, befandt sig 20 meter fra stedet, hvor knivstikkeriet fandt sted.

- Vi kunne høre, at en ung kvinde skreg i hjørnet af torvet. Vi så en mand på torvet, og en kniv glimtede, mens den blev viftet i vejret. Jeg kunne forstå, at han havde stukke noget, siger hun til Yle.

Politiet har tidligere i dag undersøgt flere personer i indkøbscenteret Mylly, men personerne har ikke forbindelse til begivenhederne, skriver politiet på Twitter.

turku_jga.mp4