Dødsdomme for terrorisme i Marokko

En domstol i Casablanca har afsagt dødsdom over fire af de 87, der var anklaget for at stå bag selvmordsbombesprængningerne i Casablanca 16. maj. Bomberne kostede 45 mennesker livet. De øvrige anklagede fik fængsel fra ti år til livstid.

En domstol i Casablanca har afsagt dødsdom over fire af de 87,der var anklaget for at stå bag selvmordsbombesprængningerne 16.maj.

Tre af de dømte er selvmordsbombemænd,der overlevede, fordi deundlod at sprænge bomberne. Den fjerde deltog i sprængningerne, derdræbte 45, deriblandt 12 af bombemændene.

Resten af de anklagede blev idømt fra ti års fængsel til fængselpå livstid.

De 87 anklages alle for at tilhøre den meget konservative,yderligtgående muslimske organisation Salafia Jihadia.

Fire af de anklagede er muslimske præster. Den ene af dem blevidømt livstid, mens de tre andre blev idømt 30 år hver.

Mange af de anklagede hævder, at de er uskyldige, og at de erpatriotiske borgere, der er imod vold.

Marokko har kun benyttet sig af dødsdom én gang i de forgangetyve år. Dommen blev tildelt en politimand, der blev dømt for athave voldtaget og udført seksuel vold mod kvinder i tre år.

Dansk-marokkaner dømt i juni

Dødsdommene er en konsekvens af den skærpede anti-terrorlovgivning,som Marokko indførte efter terrorangrebet, og skærpelsen af lovenhar bl.a. medført, at dansk-marokkaneren Omar Maarouf i juni månedblev dømt til døden for medlemskab af Salafia Jihadia og for athave været med i terroraktiviteter.

Omar Maarouf blev anholdt inden selvmordsaktionerne iCasablanca, men mistænkes bl.a. for at have stået bag mord på fleremarokkanere, som efter gruppens mening ikke levede ioverensstemmelse med de islamiske leveregler

Hans marokkanske advokat, Khalil Al-Idrissi, har appelleretdødsdommen og forventer ikke, at den bliver eksekveret, før rettenhar taget stilling til appellen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk